Populære citater

Citater om at miste

Her finder du de bedste citater, som omhandler det at miste en person, man har kær og har haft tæt inde på livet. Det kan være en ven, en veninde eller måske et familiemedlem. Uanset hvad, så er det svært at miste og disse citater kan man læse for at komme lettere gennem den hårde periode.

Citater om det at miste et familiemedlem eller en ven man holder af kan være med til at bearbejde den sorg, der følger med tabet af en af ens kære. Disse citater omhandler alle et af livets hårde sider som de fleste af os ikke kommer udenom før eller siden – det at miste nogen til døden. De omhandler ofte de følelser, som opstår ved et pludseligt tab af et nært familiemedlem eller en nær ven og om hvordan man bearbejder sorgen på en bedst mulig måde.

Find citater om at miste

 • Du kan ikke stoppe dødens fugl i at flyve over dit hoved, når du mister en du holder af. Men du kan stoppe den i at bygge rede i dit hår! Eva Ibbotson
 • Hvis de mennesker vi elsker tages fra os, så er den bedste måde at lade dem leve videre på aldrig at stoppe med at elske dem! James Barr
 • Det tager et minut at finde en speciel person, en time at nyde deres selskab, en dag at elske dem, men det tager et helt liv at glemme dem.
 • Sangen er sluttet, men melodien fortsætter.
 • Dem vi elsker og holder af er altid forbundet af hjertestrenge ind i uendeligheden.
 • Du skal ikke sørge. Alting du holder af og mister kommer tilbage i den ene eller anden form.
 • Den mærkelige ting er at selvom du oplever et altødelæggende tab så går livet videre. Når du mødes med et tab, en tragedie der er så stor, at alt synes håbløst så finder livet alligevel en måde at fortsætte på, sekunderne tikker videre.
 • Sorg kan være en byrde, men det kan også være et anker. Du vender dig til vægten, og den holder dig fast!
 • Det er kapaciteten til at føle hjerteskærende smerte ved et tab, som også tillader mig at elske og nyde det smukke af hele mit hjerte. Jeg må lade det hele komme ind.
 • Tåre er guds gave til os. Vores hellige vand. Det heler os når det får lov at flyde.
 • Når nogle du elsker bliver et minde, så bliver det minde en skat.
 • Vi kommer aldrig rigtig over et tab. Men vi kan bevæge os fremad og lære fra det.
 • Jeg tænker på om min første vejrtrækning var ligeså sjæleforstyrrende for min mor, som hendes sidste vejrtrækning var for mig.
 • Græd ikke fordi det er over. Smil fordi det skete. Dr. Seuss
 • Vi er bygget til at fortsætte. Nogen dør, og uanset hvor hårdt det føles så bevæger du dig videre. Det hjælper på mange måder.
 • Det er bedre at have elsket og mistet end aldrig at have elsket.
 • På tre små ord kan jeg opsummere alt hvad jeg har lært omkring livet. Det går videre. Robert Frost
 • Hvis du har mistet et nært familiemedlem, så ved du præcist hvordan det føles. Hvis ikke du har endnu, så kan du umuligt forstille dig smerten.
 • Tåre vander vores egen fremgang. William Shakespeare
 • Jeg har levet med dig, og elsket dig. Nu er du borte. Borte hvor jeg ikke kan gå hen, indtil alle mine dage er forbi.

Find flere gode citater om sorg og om at bearbejde den her

Citater, der hjælper hvis man har mistet en af sine kære

De fleste af os har prøvet at miste en vi holder af. Det er et knytnæve slag uden lige, og den smerte, der ofte følger med tabet af et tæt familiemedlem eller en nær ven er ofte ubeskriveligt. Det kan være ekstremt svært at bearbejde den sorg der følger med tabet af en, der står os nær, og derfor kan det være rart at snakke ud med nogen om det. Det kan være at man vælger at gå i en terapi gruppe eller lignende, men en samtale med en forældre, søskende eller andet nært familiemedlem kan også hjælpe til med at man får bearbejdet den sorg, der unægteligt vil følge med, når man mister en til døden. Døden er på en og samme tid uretfærdig og retfærdig, for uden den ville vi aldrig bevæge os fremad i livets store kredsløb, og uden den var mennesket ikke nået til det stadie vi var kommet til i dag. Det er livets måde at rense ud på, så nye kræfter kan komme til, men det er aldrig sjovt når det rammer i ens egen familie, og det er altid smertefuldt for de pårørende.

Find flere citater om død her.

Støt dig til citaterne om savn og sorgen herover

Citaterne herover er alle ment som en måde at hjælpe os af med sorgen og savnet til personen man har mistet. Uanset hvor godt et citat man læser, så sker det selvfølgelig ikke fra den ene dag til den anden, men det er vigtigt at man lære at man skal videre i livet på den ene eller den anden måde, og det er det faktum, som de fleste citater herover forsøger at udpensle eller opsummere på få sætninger. Andre af overstående citater forsøger at beskrive mere nøjagtigt hvad savn og sorgen eller indbefatter og hvorfor den er så kraftfuldt og hvorfor den kan gøre så ondt på de efterladte. Døden og det at miste er et følsomt emne, som man ikke skal tage let på. Det kan ikke understreges nok hvor svært det kan være, når man mister en, der står os nær, og derfor kan overstående citater måske være med til at hjælpe – bare en lille smule, med at komme igennem sorgen på en så fornuftig og god måde som det er muligt.

Leder du stadig efter flere citater om emnet? Find de bedste citater om savn her.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: