Populære citater

Citater om død

Her på siden finder du de bedste citater om død, og hvordan man bearbejder den hårde tid man går igennem når en man har kær dør. 

Død kan for mange forkomme som en ubegribelig størrelse. Mange frygter den, da det som regel betyder enden på et forhåbentligt langt liv. Man behøver dog ikke nødvendigvis gå at frygte døden hver eneste dag, man er i live, og det er især denne læresætning, som mange af de citater herunder forsøger at forklarer læseren.

Død har eksisteret så længe der har eksisteret liv, og på mange måder er liv og død hinandens modsætninger, men på mange måder er det også en del af hinanden. Det er den vej som vi alle skal på et eller andet tidspunkt her i livet, og når vi først ved dette, så ligger det faktisk grundlaget til at få så meget som muligt ud af livet.

 

Liste med citater om død

 • Jeg er ikke bange for døden! Jeg havde jo været død i milliarder af årer før jeg blev født, og jeg led altså ikke det mindste!
  Mark Twaincitat om død
 • Død er ikke det modsatte af liv. Det er derimod en del af det.
 • Græd ikke fordi det er over, men smil derimod fordi at det skete.
  Dr. Seuss
 • Livet er ekstremt hårdt. Og så dør du pludselig. Så smider de en masse jord i hovedet på dig. Så begynder ormene at spise af dig. Jeg er bare glad for det sker i den rækkefølge.
  David Gerrold
 • Vi skal alle herfra på et eller andet tidspunkt. Målet med livet er ikke at leve for evigt, men det er derimod at skabe noget, der vil.
  Chuck Palahniuk
 • De dødes liv, de befinder sig altid i de levendes minder.
  Marcus Cicero
 • Ham der ikke har travlt med at blive født, har travlt med at dø.
  Bob Dylan
 • Død er en udfordring. Men det hjælper os med at fortælle hinanden at vi elsker hinanden.
  Leo Buscaglia
 • Hvad vi engang har elsket højt kan vi aldrig miste. Alt hvad vi inderligt elsker, det bliver blot en del af os.
  Helen Keller
 • Hvad end du så har lyst til at gøre, så gør det nu. Der er kun et begrænset antal i morgener.
 • Som en produktiv dag, bringer god søvn, så bringer et produktivt liv en glad død.
  Leonardo Da Vinci
 • At det aldrig vil komme igen, det er hvad der gør livet så specielt.
  Emily Dickinson
 • Ingen er rent faktisk død, indtil de krusninger, der er skabt dør ud.
  Terry Prathchett
 • Alle har lyst til at komme til himlen, men ingen har lyst til at dø for at komme derhen.
 • Farvel er kun for dem, der elsker med øjnene. For dem der elsker med deres hjerter har ikke brug for farvel, da der ikke er noget der hedder seperation.
  Rumi
 • Det er ikke længden af vores liv, men derimod dybden af vores liv der betyder noget.
  Ralph Waldo Emerson
 • Folk der lever et dybt liv, bør ikke have frygt for døden.
  Henry Theoreau
 • For livet og døden er ét, ligesom floden og havet er ét.
  Kahlil Gibran

Find mange flere af de bedste citater om at miste her

Flere kloge citater om død

 • citater om død 2Hvad ville livet ikke være, hvis der ikke var nogen død? Hvad ville solen være, hvis der ikke var nogen regn? Hvem ville glæde sig til dagen, hvis der ikke var nogen nat?
  Glenn Ringtved
 • Det der betyder noget er ikke hvordan en mand dør, men hvordan han vælger at leve. Det at dø har ingen betydning, det tager så kort tid.
  Samuel Johnson
 • Død sker alt for tidligt. Du begynder først lige at finde dig til rette før den indtræder.
 • Ham der er bange for at dø kan ikke eje noget. Men ham der ikke er bange for døden ejer alt.
  Leo Tolstoy
 • Du skal ikke frygte død, men du skal derimod frygte et ikke fuld levet liv.
  Bertolt Brecht
 • Hverken ild eller vind, fødsel eller død, kan fjerne de gode gerninger vi har begået i livet.
  Buddha
 • De siger at du dør to gange. Første gang er når du tager dit sidste åndedrag og anden gang, er når dit navn bliver sagt for sidste gang.
  Banksy
 • Hvorfor skal jeg frygte døden. Hvis jeg er her, så er døden her ikke. Hvis døden er her, så er jeg her ikke. Hvorfor skal jeg frygte det, som ikke kan eksistere når jeg gør.
  Epicuruscitater om død 1
 • For det meste så er det tabet, der lærer os om tings ægte værdi.
  Arthur S.
 • Død er et fjernt rygte til ungdommen.
 • Død er som et spejl, hvori den sange mening med livet bliver reflekteret igennem.
  Sogyal Rinpoche
 • Død er ingenting. Men at leve med nederlag er at dø hver dag.
  Napoleon Bonaparte
 • Ingen ved rigtigt hvorfor de er i live, indtil den dag de finder ud af, hvad de gerne vil dø for.
  Martin Luther King Jr.
 • Død er den skæbne vi allesammen kommer til at dele før eller siden. Ingen har nogensinde undsluppet den, og ingen vil formentligt nogensinde komme til det. Og det er også sådan det burde være. For død er livets mest flygtige opfindelse. Det er livets måde at skifte det gamle ud på for at gøre plads til det nye.
  Steve Jobs
 • Frygten for døden kommer fra frygten for at leve. En mand der har levet sit liv fuldt ud er parat til at dø hvornår det skal være.
  Mark Twain

Find mange flere citater om sorg og om at komme bedst igennem den her.

Det var de mange citater om død og døden

Det var hele samlingen med de mange citater om død og døden, og hvordan man bør forholde sig til den. Hvis du synes der er mangler nogle gode citater om netop døden her på listen så kan du sende os en besked med kontaktformularen, så vi hurtigt som muligt får inkluderet citatet på listen herover.

Der er ikke flere citater om død herunder. Vi vil blot prøve at komme med en lille forklaring på, hvorfor død kan være vigtig at forstå og hvorfor det kan være vigtigt at man ikke skal frygte den så meget, men derimod formå at udnytte den til sin egen fordel.

Forstå døden og udnyt den i livet

Døden er ikke en sjov størrelse at skulle have med at gøre. Eller, det skulle man hvertfald ved første øjekast synes for med døden kommer der ganske vist et stop for livet. Men man skal dog forstå at det netop er døden, der ofte faktisk giver livet mening, for hvad ville livet ikke være, hvis der ikke var død til? Som et af citaterne, eller rent faktisk flere af de citater man finder herover påpeger, så er livet ikke nær så nemt at nyde uden døden, på præcis samme måde som at dagen ikke er nem at nyde, hvis ikke der er nat til.

Det hele kommer altså an på ens opfattelse af hvad døden vil sige, og hvis man først lærer at døden egentlig blot er til for at motivere os til at leve et liv uden nogle fortrydelser så begynder man lynhurtigt at få sig en ny tankegang, hvor man får lavet alle de ting man gerne vil her i livet, og hvor man måske ikke er så bange for at begå fejl. En klog mand har engang sagt at overfor døden er vi alle nøgne, og det beskriver det egentlig meget godt, for forstil dig at skulle dø i morgen. Det er selvfølgelig ikke nogen sjov tankegang, og det er også bare et lille tanke eksperiment: for skulle det ske, så er det helt sikkert at alle de fejl du kunne begå eller alle de måder du kunne gøre dig selv pinligt berørt på ville være helt ligegyldige. Du er nøgen, og du har med andre ord intet at miste, og det er derfor at du bør gøre alt for at forfølge dine indre drømme, så når du engang bliver gammel kan kigge tilbage på et liv som man med rette kan være stolt af.

Døden kan bruges til at leve et bedre liv

Der er rigtig mange kloge citater om døden herover, og hvis vi skal udpege et af dem, som flest af vores læsere har fortalt os var deres favorit så er en af de helt store frontløbere den med at det ikke er længden af livet der rent faktisk betyder noget, men derimod er det dybden af livet. Og hvis man tænker efter så er dette da også et citat der på en meget simpel men klog måde, formår at opsummere hvorfor det er så vigtigt at nyde livet til fulde. Man kan helt sikkert finde enormt mange eksempler på folk gennem verdenshistorien som ikke er blevet så gamle. Dette er selvfølgelig et relativt begreb eftersom levealderen har skiftet meget gennem tiderne og er steget gennem de seneste mange år, men hvis man ser det i relativ målestok i forhold til levealderen nu, så kan man ret sikkert sige at der vil være mænd og kvinder som måske ikke er blevet så gamle, som har formået at udrette dobbelt så meget end andre personer der måske er blevet dobbelt så gamle.

Få det meste ud af livet og du behøver ikke frygte døden

Jo mere produktiv man er i livet og jo mere man formår at værdsætte selv de mindste ting, som kan bidrage med en smule lykke, jo mindre bør man frygte døden. Døden er kun en ting, der reelt bør frygtes hvis man ved med sig selv, at man intet har udrettet og der reelt ikke er noget, man har skabt der vil leve videre efter man ikke er her fysisk mere. Med dette sagt, så betyder det ikke at man skal lave et fysisk objekt som stadig eksistere efter man selv dør, men det skal derimod nærmere forståes metaforisk for alle de gode oplevelser og alle de gode gerninger, man når at få gjort for de mennesker, der betyder noget for en.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: