Populære citater

Citater om sorg

Her finder du de bedste og dybeste citater om sorg.

Sorg kan være en svær størrelse at have med at gøre. Den følges som regel efter tabet af en person vi har kær, og det kan føles som om hver dag er et sort hul, som man prøver at slippe ud af. Som man vil kunne læse i mange af de citater om sorg herunder, så er sorg desværre ofte den meget høje pris som man bliver nødt til at kunne betale for kærlighed til andre personer her i livet. Sorg er uundgåeligt, men der er måder man kan vælge at bearbejde sorgen og arbejde med den. Mange siger at sorgen efter tabet af en person aldrig helt forsvinder, men man lærer derimod at leve med den.

Læs citaterne herunder om sorg og hvordan man kommer gennem den.

Samling med citater om sorg

 • Den person, der har det største hjerte, kender mest til sorgen.
 • Et menneske er aldrig dødt, mens hans eller hendes navn stadig nævnes.
  terry Pratchetcitat om sorg 3
 • At leve i hjerterne på de personer vi har kær betyder ikke at dø.
  Thomas Cambell
 • Hvad vi engang har elsket højt kan vi aldrig tabe. Alt hvad vi elsker dybt bliver nemlig en del af os.
  Helen Keller
 • Når vi mister en person vi har kær, så skal vi ikke lære at leve uden dem, men lære at leve med kærligheden de efterlod os.
 • Aldrig mister vi de personer vi har allermest kære. De følger os i tykt og tyndt, de forsvinder ikke fra vores liv. Vi er blot i forskellige rum.
  Paulo Coelho
 • Sorg er det mest menneskelige der findes. Alle kender det, og alle bliver ramt af det. Hvis du elsker, vil du sørge. Sådan vil det altid være.
  Kay Jamison
 • Tab er intet mindre end et skifte, og et skifte er naturens måde at opretholde livet på.
  Marcus Aurelius
 • Sorg er den høje pris som vi alle betaler for kærligheden.
  Dronning Elisabeth 2
 • Smerten fortager, men det smukke varer ved for evigt.
  Pierre Renoir
 • Der er ingen glade slutninger. Der er kun glade midter og begyndelser så bare giv mig dem!

Find MANGE flere citater om savn her, og hvordan man bearbejder savnet.

Mange flere citater om sorg

 • Sorg har jeg lært, er blot kærlighed. Det er al den kærlighed som vi ikke kan give. Alt det ubrugte kærlighed det samler sig som knuder i øjenkrogen bag tåre, som klumpen i halsen, som spændingen for brystet. Sorg er blot kærlighed med intet sted at tage hen.
 • At have været elsket så inderligt – selv om personen er væk nu, det giver os beskyttelse for altid.
  J.K. Rowling
 • Det er ok at sørge og være trist. Men lidt efter lidt vil det blive bedre igen.citater om sorg1
 • Du skal ikke sørge. Alt hvad du elsker det kommer igen i en eller anden form.
  Rumi
 • Kun mennesker der er i stand til at føle stærk kærlighed kan også føle stor sorg. Men denne nødvendighed for kærlighed hjælper også med til at modarbejde sorgen, når den dukker op.
  Leo Tolstoy
 • Sorg kan være en byrde, men det kan også være et ankor. Du vender dig til dets vægt og det hjælper dig med at holde dig nede.
  Sarah Dessen
 • Selvom det kan føles som om man mister alle sine kræfter efter en man har kær går bort så er sandheden faktisk at man altid har evnen til at skabe sig en ny virkelighed.
 • Dyb sorg kan føles som en helt specifik lokation. Det kan nærmest føles som om man står med et kort, der er ulæseligt inde midt i en dyb skov, og man kan ikke finde ud. Men husk at andre har stået i præcis samme situation og find trøst i, at de er fundet ud af skoven igen.
  Elisabeth Gilbert
 • Jeg savner hende hele tiden. Jeg ved indeni at hun er borte for altid. Den eneste forskel er at jeg begynder at vende mig til smerten. Det er næsten ligesom at have et hul i sin sjæl. I starten glemmer man at det er der, og man bliver ved med at falde ned i det, men med tiden lærer man at gå udenom.
  Rachel Joyce
 • Hvor længe vil du føle sorg? Hvor længe vil de være døde?
  David Krasser

Citater om død
Citater om at miste

Brug citaterne på at komme gennem sorgen

sorg citatDet var alle citaterne om sorg, og der vil ikke kommer flere herunder. Hvis du har ideer eller måske et forslag til flere gode citater om sorg, så er du velkommen til at skrive dem til os.

Vi vil alle før eller siden komme til at opleve sorg sådan er det. Det er den følgesvend der kommer med kærlighed, og derfor kan man ikke undslippe den. Jeg håber at du med nogle af disse citater om sorg herover har fundet i mindst et citat, der har givet nogle råd og måske nogle værktøjer, der kan hjælpe dig til at komme igennem sorgen.

Sorg kan være svær

Sorg er en af de værste følelser man overhovedet kan føle. Tabet over en person som står en meget tæt her i livet resulterer ofte i sorgen som kan føles umulig at komme igennem. Man skal dog huske på at de personer man har kær altid vil leve videre i de minder man har sammen, og derfor er det så vigtigt at man aldrig stopper med at tænke på personen, for de følger med os inde i vores sind.

Som nogle af citaterne om sorg også fortæller om, så er en person ikke død før at hans eller hendes navn stopper med at blive nævnt. Og det er faktisk også en af måderne at klarer sorgen på sammen, for istedet for at lukke sig inde med sorgen så man arbejder med den alene, så kan det være en god ide at snakke om den med andre af ens venner eller familiemedlemmer så man sammen kan bearbejde den, og samtidig få snakket ud om gode minder som man har med den afføde person.

Alle der har mistet et familiemedlem ved hvor ondt sorg kan gøre. Det kan føles som et stort hul i maven som bare ikke vil hele og som hele tiden minder en om, hvor hårdt det hele er, og hvor svært det er at komme videre i livet uden denne specielle person. Men man skal derfor også huske på en af disse citater som kommer her: Nemlig at det som vi har elsket højt aldrig helt forsvinder, for vil nemlig altid være en del af dig.

Find det citat, der bedst hjælper dig gennem sorgens tunge byrde.

 

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: