Populære citater

Danske citater

På udkig efter de bedste danske citater – så er kan du finde dem i den store kollektion af danske citater her!

Her kan du finde de bedste danske citater. Der er citater om kærlighed, citater om livet, og vi har også samlet en lille gruppe af danske citater fra film og tv. Der er noget for enhver smag, og der er både citater fra komikere som Jacob Haugaard og forfattere og politikere.

Gode danske citater

Det er nu med pandekager som det er med kærlighed: de skal nydes, mens de er varmedanske citater3
J. Anker Larsen

Verden er altså noget så egoistisk. Alle tænker de kun på dem selv. Jeg er den eneste, der tænker på mig.
Storm P

Penge har det med at ødelægge næsten alt – og manglen på penge ødelægger resten.
Hans Bendix

Fantasi det er kunsten at kunne se det, der ikke er der endnu.
Piet Hein

Det er så typisk dansk at spørge, hvad der er typisk dansk.
Elsa Gress

Kultur? Er det ikke blot noget man bruger til at pudse møblerne med?
Storm P

danske citater1 Danskerne kan kun nære to stærke lidenskaber: misundelse og skadefryd.
J Heiberg

Slip dit storhedsvanvid løs. Der er alligevel ingen der gider at høre om dine mindreværdskomplekser.
Jacob Haugaard

Vi ser altid med et lokalt vrangsyn på den globale verden.
Piet Hein

Man skal altid huske på at man ikke skal glæde sig før dagen efter.
Storm P

Se mange flere gode citater om livet her!

Sjove danske citater

Dét at optræde, det er at kunne gå almindeligt, selv om man har skidt i bukserne.
Jacob Haugaard

Det bedste man kan have det er en ren og god samvittighed. Og det næstbedste man kan have det er en god advokat.
Storm P

citater fra DanmarkDet er umuligt at sige sandheden uden at lyve.
Storm P

Jeg husker det noget så klart den første gang jeg havde sex. Jeg har endda stadig kvitteringen.
Johnny Madsen

Min familie de var fattige, at vi valgte at slå min fars begravelse sammen med min mors 50 års fødselsdag.
Johnny Madsen

Hvis arbejde er sundt, så giv det til de syge.
Jacob Haugaard

Livet leves i modvind og blæst. Kun afbrudt af kvinder og fest.
Jacob Haugaard

Livet er én stor ørken. Vi er kamelerne i den.
Storm P

Et lands opfindelser fortæller meget om dets beboere. Det er næppe tilfældigt, at det var danskerne, som opfandt antabus og korkbæltet.
Paul Hammerich

Det er en misforståelse at man ikke kan more sig uden alkohol. Men det er heldigvis en misforståelse, der meget sjældent opstår!
Storm P.sjove danske citater

Selvom man oplever at der rent faktisk er lys så forenden af tunellen så kan det altså godt ske at være et modkørende tog.
Johnny Madsen

Neutralitet det vil sige at holde med de sejrende parter.
Piet Hein

Selvom man er meget tyk, så kan man godt have tynd mave.
Johnny Madsen

I Danmark kan alle analfabeter læse og skrive.
Paul Henningsen

Den, som ikke forstår spøg, forstår ikke dansk.
Georg Brandes

Livet leves i modvind og blæst. Kun afbrudt af kvinder og fest.
Jacob Haugaard

Af to årsager vil der aldrig opstå revolution i Danmark. Først og fremmest regner det for meget, og man kan ikke revolutionere under en opslået paraply. Dernæst skal ethvert tilløb til revolution overstås inden spisetid, for danskeren vil ikke gå glip af sin varme aftensmad.
Arne Melchior

Træerne vokser altså ikke ind i himlen. Men det ville nu nok også forstyrre flytrafikken.
Johnny Madsen

Når jeg vågner om morgenen, ryster jeg over hele min krop. Og det er sådan set den eneste form for motion, jeg får!
Jacob Haugaard

Alkohol, se, det er noget der gennem tidernes løb har reddet mange friske unge mænd fra sport.
Johnny Madsen

Politik er bare jagten på de ledige synspunkter.
Jacob Haugaard

Se vores KÆMPE kollektion med de sjoveste citater her!

Vil du læse flere af de sjove citater som sagt af  musikeren Johnny Madsen? Så se samlingen her.

Vil du læse mange flere sjove og opfindsomme citater fra Storm P – så se her.

Danske film citater

Pølser har altid fascineret mig. Man kan vel nærmest sige, at der er noget mytologisk ved at dræbe et dyr og så håne det ved at stikke det op i dyrets egen tarm.
Holger (Ole Thestrup). De grønne slagtere.

Hvem skal man røvpule for at få en croissant og en latte?
Claus (Nikolaj Lie Kaas). Sprængfarlig bombe

Vi kan jo ikke have sådan en flok bavianer til at rende rundt og skide i skovbunden
Afred (Ole Thestrup). Blinkende Lygter

Grufuld testikeltortur er en uundgåelig del af vores branche, Per
Arne (Frank Hvam). Rejsen til Saturn.

 

Der er rigtig mange klassiske danske film citater – mange flere end kan passes ind i denne liste. Hvis du vil have et overblik over nogle af de mange danske film – og deres tilhørende citater så kan det anbefales at tage et kig på en side som danskefilm der er landets største database med filminfo og info om skuespillerne. Det gode ved sider som denne er at man kan dykke ligeså dybt og ligeså langt tilbage, som man har lyst i den danske filmscene, og desuden står der ofte resume, og andet sjov info om hver given film.

Har du flere gode danske citater?

Det var alle de gode danske citater for nu! Husk på at hvis du har flere citater som vi mangler at tilføje til listen her, så vil vi meget gerne høre fra dig, så kan vi få lavet listen så komplet med nogle af de bedste danske citater som muligt. Der er ikke mangel på danske citater, og vi har haft en stor mængde personer, både mænd og kvinder gennem tiderne som har ytret sig i et par meget inspirationsrige og kreative citater, og derfor er det altid en fornøjelse at tage fat i denne liste, og blive inspireret med nogle ord fra et par de største danske personligheder gennem tiderne. Der vil både være citater fra skuespillere, sportsfolk, politikere og så videre i de citater du finder herover, og derfor er det så sjovt at følge med i, for det er alle afkroge af den danske kultur verden, der kommer til udtryk i citaterne herover, og der er både sjove citater fra nogle af de store danske skuespillere gennem tiden som fx Ove Sporgøe, men der er også citater fra andre som Georg Brande osv.

Danske citater til enhver lejlighed

Der er altså citater for enhver smag i denne store kollektion af danske citater, og det er blot med at finde et citat, der passer bedst ind til jeres lejlighed. Som du nok har bemærket, så er mange af disse citater enormt alsidige, i den forstand at de kommer rundt om alle mulige emner, og der er derfor nogle af citater herover der beskriver livet og det finurligheder, mens der er andre af citaterne, der går mere i dybden med andre ting, mere eller mindre seriøse, som kærlighed. Der er citater der er sjove, der er citater der er vise, og der er citater, der spiller på vores følelser. Mange af citaterne er taget fra det talte sprog, og de er måske blevet ytret i et interview med den givne person, mens andre citater er tager fra bøger eller film. Uanset hvad, så er der hvertfald noget for enhver smag, og det er ikke for sjov at vi i den grad kan være stolte af mange af disse danske citater herover.

Som man kan læse og høre i mange af de citater som er danske herover, så vil noget altså kunne tyde på, at vi generelt har en ret så god humor. Det er godt nok en subjektiv holdning, men det der kendetegner mange af de mest kendte danske citater, det er, at de byder på en masse humor og ofte er de med til at give et smil på læben. Hvis man fx skal tage et lille eksempel så kan vi kigge på citatet “Det bedste man kan have det er en ren og god samvittighed. Og det næstbedste man kan have det er en god advokat.” Dette citat kommer fra den kendte dansker der gik under navnet Storm P, og det giver en meget god opsummering på, hvor meget sjov disse forskellige citater reelt indeholder, for på en kort og meget kreativ måde, der får det lige pludselig sat perspektiv i det som de fleste mener man skal have: nemlig en god samvittighed og efter han lige har pudset sin egen glorie så fjerner han så tæppet under sig selv ved at nævne at det næstbedste selvfølgelig er at have en god advokat. Det er disse sammenligner og disse modsætninger som gør at smilet ofte kommer frem når man læser disse sjove danske citater.

Kan man lære noget af de danske citater

Hvor vidt man i grunden kan lære noget fra disse citater, som findes i kollektionen herover må være op til den enkelte læser. Det kommer nok også an på, hvilken indstilling man begynder at læse citaterne med, for hvis man blot regner med at få et smil på læben så er det nok begrænset hvor stor en ny livs viden man går herfra med igen, men hvis man derimod rent faktisk gerne vil tage imod noget af den livs viden som mange af de personer herover helt sikkert har haft og også har, så kan der ikke være nogen tvivl om, at man nok skal kunne finde det gemt i citaterne, hvis man kigger godt nok efter.

Men det kommer nok til en vis grad også an på, hvem der har ytret citaterne. Hvis man læser en række af de citater der er blevet sagt af den store danske musiker Johnny Madsen der bl.a. er kendt fra trioen Dalton tilbage fra 80erne og 90erne så vil det nok være tvivlsomt hvor mange livs råd man kommer med herfra. Det er der dog heller ikke noget galt i for, for en af grundene til at Johnny Madsen har så mange kendte citater er netop fordi han er god til at sige nogen ting, der ikke virker helt stuerent, men som alligevel har vundet fans gennem mange år.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: