Sange

De klassiske julesange

Her finder du nogle af de klassiske julesange, som du kan synge når juletiden begynder at nærme sig. 

Jeg ved ikke med dig, men jeg er allerede begyndt så småt at glæde mig til julen er over os igen for dette år. Man kan nok ikke komme udenom at juletiden er den mest markante årstid på hele året, og skønt at nogle måske føler at alt julestemningen og alle de mange juletilbud og juletraditioner måske er begyndt at tage en lille smule overhånd, så kan man ikke komme uden om at julen er en årstid som hvertfald for de fleste børn er noget helt specielt.

Det kommer især til udtryk hvis man selv har børn. Men man behøver heller ikke at tænke langt tilbage fra da man selv var barn. jeg husker personligt tilbage på december måned for mange år siden. Dengang fløj måneden ikke afsted i samme hastighed som den gør nu – tværtimod kan man vist roligt sige. Her føltes dagene som om de gik i slowmotion og man kiggede konstant op på kalenderen for at håbe at man var kommet bare en dag nærmere juleaften, hvor den selvfølgelig stod på en masse gode julegaver under juletræet. Jo ældre man bliver jo hurtigere går måneden også, og for mig personligt synes jeg egentlig det er en skam, for der er så mange dejlige juletraditioner.

LÆS HER: Skriv det sødeste julekort

Ingen jul uden julesange

En af de bedste juletraditioner, der findes er selvfølgelig bl.a. at få sunget et par gode julesange. Jeg vil næsten gå så langt som til at sige at julesangene er noget af det vigtigste ved julen. Så snart man begynder at høre nogle af de kendte melodier i radioen, så ved man, at julen den er over os. Her på listen finder du derfor nogle af de klassiske julesange, som du eventuelt kan synge med på.

Du kan finde mange af disse julesange her.

I aften er det juleaften

Denne julesang opsummerer nok meget godt den følelse som samtlige danske børn går rundt med når det endelig bliver juleaftens dag. Ventetiden indtil det bliver aften og man får spist julemaden til man får danset rundt om juletræet og sunget alt for mange julesange til man endelig må begynde at pakke gaverne ud under juletræet kan nemlig føles uendelig! Derfor er dette da også en julesang som er en klassiker!
Du kan finde tekst til I aften er det juleaften her.

Dejlig er jorden 

En julesang som har mange år på bagen og som helt sikkert bliver sunget i mange danske hjem juleaften, når der skal danses om juletræet.
Du kan finde tekst til Dejlig er jorden her.

Juletræet med sin pynt

En julesang, der har et godt tempo og som er rigtig hyggelig at syge med på. Den fortæller udover at beskrive det fine juletræ også noget om de mange gode juletraditioner, der hører sig julen til.
Du kan finde tekst til Juletræet med sin pynt her.

Back to top button
Close
%d bloggers like this: