Digte

Digte om venskab

Find de bedste digte om venskab her!

Venner er noget af det vigtigste og mest dyrebare vi har her i livet. En god ven er der for dig i gode såvel som svære tider, og det er altid hyggeligt at være i selskab med sine bedste venner. Gode venner er noget af det mest dyrebare du kan samle på her i livet, og man skal aldrig tage gode venner for givet. Derfor kan det være at du kan finde noget inspiration i disse digte om venskab, som kan sendes videre til din gode ven så du kan fortælle ham eller hende hvad personen egentlig betyder for dig. Det er altid dejligt at få at vide at man betyder meget for en anden person, som står en nær og derfor vil det altid gøre en god ven glad at modtage et eller flere af disse digte om venskab.

Så husk at sætte pris på dine venner – de er dyrebare og er vigtige for et godt og meningsfuldt liv! Lad os se på nogle af de gode digte om venskab.

Liste med digte om venskab

Det er først i smerten,
at vi kender den sande verden!
Og husk nu dem der blev hos dig,
da livet var blot en smertende vej.
Skrevet af Palle Ravn

 

Hvis du vil vide alt om en mand,
så er det simpelt:
Blot spørg hans kvinde!
Hvis du derimod vil vide alt om hende,
så spørg ikke ham,
men spørg hendes veninde.
Skrevet af Dan Turell

Din Ungdom var som Natten og som Sorgen.
Der stirrer ud fra skumringsdunkle Porte,
min Ungdom elskede natten og det sorte,
og vågnet glad hver frisk Novembermorgen!

En Nattegæst med Verdens Vægt paa Ryggen,
du sad og lyttede til min lyse Tale,
Der bygget i min Ungdoms Hus en Svale.
Som bragte Breve langvejs fra om Lykken!

Jeg tog hvert Bud og Brev paa Tro og Love –
indtil den Vinter, alle Svaler døde.
Da fandt jeg dine løvfaldsbrune Skove!

Forlang ej andet Tegn til Kunstens Møde –
i denne Samtid snart saa sjæleøde
end denne Fortid, hvoraf vi forbløde.
Digt skrevet af Sofus Klaussen.

Find flere digte om venskab her

sjove digte om venskabSe, de gode venner kan lave alting sammen,
men kun de bedste venner;
De er i stand til at lave intet sammen!
Skrevet af ukendt

Gå ikke foran mig –
måske vil jeg ikke følge dig,
gå ikke bagved mig –
måske vil jeg ikke føre an,
Men gå derimod ved siden af mig og vær blot min gode ven.
Skrevet af Albert Camus

 

Hvorfor sende et digt om venskab

Som nævnt tidligere så er venner noget af det kæreste vi kan have. En rigtig ven kunne aldrig finde på at snakke dårligt om dig bag om din ryg og de vil forsvare dig og være dig for dig til hver en tid det skal være. Sådan er rigtige venner og vi kan sikkert allesammen huske en situation, hvor en god ven har været der for dig i en tid med nød og hvor det især var vigtigt at ens familie og ens venner var der til at hjælpe. Personligt har jeg selv oplevet hvor vigtigt det kan være med gode venner, da jeg var ude i en svær tid med depression for nogle år siden. Det var enormt svært at komme igennem og enhver der har været igennem sådan en omgang ved hvor håbløst og uoverskueligt det hele kan forekomme og føles. I den tid var det noget af det vigtigste og rareste at vide at jeg havde venner som støttede mig, og som var der mens at tiden kunne være svær. Det var enormt hårdt og der var dage, hvor man ikke kunne overskue at skulle ses med personer som man havde aftalt at mødes med, men der er rigtige venner også de personer som skinner ordentligt igennem, for de kan forstå og være accepterende overfor at man ikke har lyst til at ses – også selvom det bliver meldt i sidste øjeblik.

Hvad kendetegner en god ven?

små digte om venskabDet kan vist ikke understreges nok hvor vigtigt et godt venskab kan være. Og for mange kan det måske være svært at sætte ord på vigtigheden af det. Det kender jeg bl.a. selv og det er netop til sådan et tilfælde eller hvis man går og synes man har problemer med at fortælle det med ord at et digt om venskab virkelig kan vise sig at være nyttigt. Som du kan se i disse digte herover så kan det hurtigt blive tungt hvis man vælger et af de lange digte, men hvis man vælger et af de små og søde digte som på en kort og præcis måde opsummere hvad din ven betyder for dig, så kan det nemt være en af de bedste ting, der er sket for din ven denne uge, måned eller sågar på hele året. Der skal ikke mere til end en sød mail eller måske en sms hvor man fortæller sin ven eller veninde hvad de egentlig betyder for en. Gode venskaber visner ikke og varer ved på trods af at der kan være bump på vejen. Man vil helt sikkert opleve at der kan opstå uheldige situation, hvor begge parter kan tage sig til hovedet, men som to rigtig gode venner, så lærer man at se gennem fingre med det, og stå sammen – også gennem de tider, der kan virke hårde og knap så sjove. Og apropos at stå ved hinanden i tykt og tyndt, så kan det være at denne liste kan hjælpe en smule for at kategorisere hvad en god ven egentlig er:

  • Med en god ven kan du snakke om alt: Med en god ven kan du åbne dig op og være ærlig mens du fortæller om de problemer eller de ting, der sker i dit liv for tiden.
  • En god ven snakker aldrig ondt bag om ryggen på dig: Dette vil jeg nok betegne som en af de vigtigste egenskaber, som en god ven kan have. Man kan have mange mange venskaber her i livet, men det er ikke alle venskaber der er ægte. Et af de store advarselstegn ved et venskab som måske ikke er blandt de stærkeste er hvis personen kunne finde på at snakke dårligt om dig bag om ryggen. En god ven ville aldrig kunne finde på dette!
  • Gode venskaber er robuste og kan holde til lidt af hvert! Et godt venskab går ikke i stykker selvom man oplever et par småproblemer her og der. Jovist kan det være at man oplever skænderier og det kan måske også være at der vil være dage og uger hvor man ikke snakker så meget sammen, men hvis venskabet er stærkt nok, så vil man komme tilbage til hinanden før eller siden!

Find mere spændende læsning her på siden!

Det var alle digtene om venskab for nu. Jeg håber at du fandt et digt eller to om venskaber som kunne sætte tankerne igang, og som du måske vælger at sende til en god ven eller veninde. Som med alle artiklerne her på siden så er det ikke det samme uden jeres hjælp, og vores læsere er det vigtigste for at vi hele tiden kan udvide og holde os i bevægelse. Hvis du derfor ligger inde med et godt digt eller lignende, så må du hellere end gerne kontakte os med kontaktformularen her.

Søger du mere spændende læsning, kig her:

Citater om livet

Gåder

Talemåder

Sjove citater

Peter Plys citater

Citater om venskab

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: