Nyheder

Disse film byder på de mest kendte citater

Filmcitater er noget, alle kan recitere på den ene eller anden måde. Der findes tonsvis af film, som er blevet ikoniske på grund af deres citater. Herunder følger en gennemgang af nogle af de film, der har budt på de mest kendte citater indtil nu. 

Film er fremragende underholdning, der kan få os i godt humør, gøre os berørte og et hav af andre følelser. I den forstand er filmmediet ikke unikt, men der er alligevel noget, der gør, at filmcitater sidder i os på en anden måde end musik, bøger og lignende.

Hvis du er filmentusiast, elsker du formentlig at streame sjove film og serier – måske for at få et godt grin, måske for at få tiden til at gå eller måske for at høre et godt citat? Herunder følger en række citater fra populære film, som du helt sikkert kender.

Titanic: “I’m the King of the World”

Titanic behøver formentlig ingen introduktion, men hvis du ikke er bekendt med filmen, handler den om Jack og Rose, der er ombord på krydstogtskibet Titanic, der efter sigende ikke skulle kunne synke – det er dog ikke tilfældet, og de fleste af os kender nok til den skæbnesvangre jomfrutur.

Filmen byder på en lang række citater, men det der er mest kendt, er: “I’m the King of the World”. Det bliver råbt af Jack, da han står sammen med Rose ved skibets stævn, mens det brager ud mod horisonten.

Blinkende Lygter: “Lortespasserbus”

Blinkende Lygter er gået hen og blevet en klassiker herhjemme, hvor vi jævnligt deler ud af citaterne fra filmen. Der er dog især ét citat, som går igen – det meget mundrette “Lortespasserbus”, som Peter bruger, da han skal beskrive Arnes bus i filmen.

Hvis du ikke kender til Blinkende Lygter, udspiller handlingen sig blandt en småkriminel vennekreds – eller bande, om man vil. Banden bliver hyret til at lave ét sidste kup, fordi bandens leder, Torkild, står i gæld til Færingen.

Kuppet går ikke helt som planlagt, og gruppen ender med at flygte med pengene. De når dog aldrig særligt langt, da deres flugtbil går i stykker undervejs. De slår sig i stedet ned i en forladt ejendom i skoven, som de restaurerer og åbner en restaurant i.

James Bond: “Bond. James Bond.”

Endnu et filmcitat, der nok næppe behøver nogen nærmere introduktion. De fleste er bekendt med James Bond, den hemmelige agent fra den britiske efterretningstjeneste. James Bond introducerer sig altid på samme måde, og det er netop denne introduktion, der udgør filmcitatet herover.

James Bond er gennem tiden blevet spillet af et hav af forskellige skuespillere, og der er delte meninger om, hvem der er den bedste til jobbet. Fælles for dem er dog, at de formår at skabe en karakter, som er blevet ikonisk med tiden – præcis på samme måde, som det er tilfældet med citatet.

Olsen Banden: “Skidegodt, Egon!”

Hvem kender ikke det ikoniske filmcitat: “Skidegodt, Egon!”, som Benny fra Olsen Banden lystigt deler ud af, når Egon gang på gang præsenterer en genial plan. Benny formår at sige det med en finesse og entusiasme, der gør, at det går klokkeklart ind hver gang.

Olsen Banden er en serie, som består af en række danske kriminalkomedier, der blev indspillet fra 1968 til 1998. I serien følger vi Egon Olsen, Benny Frandsen og Kjeld Jensen, der planlægger millionkup, som gang på gang går i vasken. Der er i alt 14 film i serien.

Related Articles

Back to top button
Close
%d bloggers like this: