Gåder

Gåder for børn

Find gåder specielt egnet for børn! Her i listen finder du nogle af de bedste gåder, som er beregnet for børn. Sværhedsgraden varierer meget og det gælder for nogle af gåderne at svaret er let at finde, mens man i nogle af de andre gåder bliver nødt til at tænke ud af boksen!

For hver gåde er der selvfølgelig knyttet det korrekte svar, så hvis du sidder og er gået fast er svaret blot et klik væk!

De sulte kannibaler
Hvad kalder kannibalerne deres telefonbog?
Svar: Deres menukort

De danske byer
Hvad er forskellen mellem Ringsted og Thisted?
Svar: Jo, man kan ringe fra Ringsted til Thisted, men man kan ikke tisse fra Thisted til Ringsted.

Danmark
Hvem er Danmark opkaldt efter?
Svar: Dan og Mark

Spande-gåden
Hvad er det, der går rundt i en spand og konstant siger dav-dav?
Svar: En spandauer.

Prutten
Hvorfor græd prutten?
Svar: Fordi den blev slået:(

Københavnere
Hvorfor tager københavnere altid en stige med, når de er på indkøb?
Svar: Fordi priserne er så dyre selvfølgelig!

Lysene
Hvad sagde det ene lys til det andet lys?
Svar: Det sagde: “Skal vi ikke gå ud sammen?”

Elgene
Hvor gammel kan en elg blive?
Svar: Ved det ikke, men den kan blive elg-gammel!

Op og op
Hvad går altid op men kommer aldrig ned igen?
Svar: Din alder

Tre børn
Bjarnes mor har tre børn. Det første barn hedder august, det anden hedder september. hvad hedder det sidste barn?
Svar: Bjarne

Forkert
Hvilket ord i ordbogen er stavet forkert?
Svar: Forkert

Den svære!
Nu skal du spidse øre: Der er 2 fædre og 2 sønner på fisketur. Hver person fanger én fisk. I alt er der kun fanget 3 fisk. Hvordan i alverden kan dette gå til?
Svar: Personerne var: en farfar, en far og en søn.

Den sjove
Jeg har tre øjne, to munde, fire øre og fem næser. Hvad er jeg?
Svar: Meget grim.

 

Hvorfor løse gåder?

Gåder er altid sjove, hvad end de er for børn eller voksne. Gåder tvinger os til at tænke kreativt og det hjælper derfor at være kreativ og tænke på mere abstrakte måder. Det er præcist af denne grund at det er en rigtig god ide at få børn til at løse gåder så tidligt som muligt. mange af de gåder du finder i listen herover er i forskellige kategorier i den forstand at man skal tænke i forskellige baner. For nogle af gåderne er man nødt til at have en matematisk tilgang mens man i andre bliver nødt tl at bøje det danske sprog på nye og sjove måder for at komme frem til svaret. Gåder er selvfølgelig kun én blandt mange forskellige hyggelige og spændende aktiviteter som børn kan fortage sig for at forbedre deres kreative egenskaber. Hvis du søger flere lignende lege og ting i samme kategori, så anbefaler jeg at tage et kig på siden her, hvor der er masser af lister med nogle af de sjoveste aktiviteter, som man kan lave sammen med sine børn.

Hvis du ikke kan finde svaret lige med det samme, så vil jeg anbefale dig at gøre dig selv den tjeneste ikke at se svaret lige med det samme. Jeg lover dig for, at der ikke er nogen bedre følelse end at løse en gåde som ved første øjekast virker håbløs. Når man først prøver at tænke i nye baner og man pludselig kan se lampen, der popper op over hovedet som i en anden tegnefilm, så får man en rigtig fed følelse!

Flere gåder fra jer!

Vi forsøger altid gøre siden så god som muligt, og ligger du derfor inde med en gåde for børn som ikke er at finde på listen herover, må du hellere end gerne sende de afsted til os! Listen bliver opdateret jævnligt, så hvis du har kæmpet dig hele vejen ned til bunden så skal der først og fremmest lyde et “Sejt gået”! Uanset om du har snydt en smule eller har regnet svarene ud på egen hånd, så kan du prøve at huske et par stykker af gåderne, som du kan fortælle videre til dine egne venner. En god gåde er altid sjov at fortælle til sine venner og familie, og husk først at give dem svaret, når de virkelig har gjort en indsats for at finde svaret. Men så må du også love at være flink og give dem det rigtige svar – der er nemlig ikke noget værre end at høre en gåde, og derfor ikke få svaret at vide! Rigtig god fornøjelse!

Vil du læse mange flere gåder? Så se vores KÆMPE liste med de BEDSTE gåder her!

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: