Gåder

Gåder for voksne

Gåder for voksne kan være både svære og sjove og fælles for dem alle er, at man ofte bliver nødt til at tænke sig godt om, for at finde frem til løsningen. Her finder du Danmarks største liste med både sjove og svære gåder, der er specielt beregnet til voksne. Løsningerne på disse gåder spænder bredt, og nogle er logiske mens man i andre bliver nødt til at tænke kreativt.

God fornøjelse!

Gåder for voksne med svar

Hvor gemmer Dracula sine penge?
Svar: I blodbanken

Hvad kalder man det monster, som er kommet til at spise sin mor og far?
Svar: forældreløs

Hvad kalder en sulten kannibal en skolebus fyldt med børn?
Svar: Sin madkasse!

gåder for voksne fiskHvorfor kan fisk aldrig lide at låne deres kam ud til hinanden?
Svar: Fordi fisk har alt for meget skæl.

Hvilket fugl har ikke noget næb?
Svar: En sommerfugl!

Der er en bus fyldt med 20 passagere. Ved første stoppested stiger 3 personer af bussen. Herefter kører bussen videre. Da det kommer til næste stoppested stiger 6 personer af bussen. Den ene person ombestemmer sig dog og skynder sig at hoppe med på bussen igen før den kører. Ved sidste stoppested stiger 10 personer af bussen. Spørgsmålet til dig er nu, hvor mange personer er der tilbage på bussen?
Svar: 3 personer. Chaufføren tæller også med!

Hvad hedder verdens fattigste konge?
Svar: Han hedder kon-kurs.

Hvad er det, som har vinger, men desværre ikke er i stand til at flyve?
Svar: En vindmølle.

Hvilken høne lægger ikke æg?
Svar: En mariehøne!

Hvorfor er det egentlig at mange fisk er så forfærdeligt grimme?
Svar: Fordi de er nogle vandskabninger!

gåder for voksne katHvorfor er det altid umuligt at føre en samtale med en kat?
Svar: Fordi du altid kommer til at mis-forstå den.

Vil du læse endnu flere gåder? Se vores KÆMPE liste med de bedste gåder her.

Endnu flere gåder for de voksne – Tænk dig godt om!

Hvad kan en mus trække ligeså godt som en stor elefant?
Svar: Vejret!

Hvad kalder man frøer der er pløre fulde?
Svar: Sprit-tudser

Hvorfor er det, at hver gang man vil holde fest på planeten Mars, så er der en meget dårlig atmosfære?
Svar: Fordi der altid en en meget dårlig atmosfære.

Her kommer en af mine yndlings! Nu skal du høre godt efter: Der er to piger. De er født på præcis den samme dag. De er også født i præcis det samme år, og de har både den samme mor og den samme far. Dog er pigerne ikke tvillinger. Hvordan i alverden kan dette dog gå til?
Svar: Der er en tredje pige, så pigerne er ikke tvillinger, men derimod trillinger.

Hvor mange bogstaver er der i alfabetet?
Svar: 9 bogstaver. a-l-f-a-b-e-t-e-t.

Hvorfor åbner Københavnere altid mælken, når de finder den i køleskabet i supermarkederne?
Svar: Fordi der står “Åbnes her”

gåder for voksne tarzanHvad gør Tarzan når han mister sit ur?
Svar: Han tager til ur-skoven.

Hvordan får man enhver fisk til at grin hysterisk?
Svar: Man putter den bare ned i kildevand.

En morder er dømt til at skulle dø. Han vil blive henrettet, men dommeren giver ham en sidste chance for at overleve. Reglerne er som følger: dommeren forklarer at den dømte kan vælge mellem tre forskellige døre. Bag en af dørene gemmer der sig en masse pistoler, som skyder den dømte så snart han træder indenfor. Hmm… tænker den dømte, det lyder ikke så godt. Dommeren fortsætter: bag den næste dør finder du et rum, der er fyldt med gas og det vil kvæle dig, så snart du træder indenfor. Det lyder heller ikke specielt hyggeligt, tænker den dømte. Dommeren forklarer om den sidste dør: bag den sidste dør er gem 5 løver, der ikke har fået mad i tre hele år. Avs tænker den dømte, det lyder heller ikke behageligt. Den dømte tænker sig lidt om og vælger derfor at gå ind af en af dørene. Han overlever! Hvilken dør valgte den dømte?
Svar: Han valgte døren med løverne. Snu som han var, tænkte han, at hvis ikke de har fået noget mad i tre år, må de for længst være døde.

Hvad får man, hvis man krydser en hund med en bussemand?
Svar: en snothvalp

Endnu en kannibal-gåde: Hvad fik kannibalen, der kom en hel time for sent til middag?
Svar: Han fik kolde fødder.

Hvorfor har Batman aldrig lyst til at spille kort?
Svar: Fordi han altid ender med at sidde med jokeren til sidst!

Læs flere svære gåder her!

Kom du igennem uden at læse svarene?

Så er vi kommet til vejs ende for de mange gåder til voksne for denne gang. Kom du igennem alle gåderne uden at kigge på svarene? Uanset hvad, så køber jeg at du har fået et smil på læben over nogle af disse gåder, og mange af dem er da også kun ment i sjov. Kilderne bag disse gåder er forskellige og nogle er fundet i bøger og andre er fundet i andre gåde-kollektioner på nettet, mens jeg selv har fundet på nogle af de andre. Der er ikke noget sjovere end selv at prøve at finde på sine egne gåder, og ofte er det faktisk ikke så svært. Nogle af de “lette” gåder at opfinde, er dem hvor man kan prøve at se det danske sprog på nye måder. Lad mig give et eksempel: i kollektionen ovenover finder du gåden hvor man bliver spurgt om, hvilken høne, der ikke lægger nogle æg. Her er svaret en mariehøne, og gåden er formentligt blevet til, mens forfatteren har studset over navnet mariehøne, og tænkt over hvilke egenskaber denne lille søde bille deler og ikke deler med en almindelig høne. Det samme gør sig gældende med en gåde som: hvad er det, som har vinger men ikke kan flyve. Svaret er som bekendt en vindmølle, og her har udgangspunktet måske ikke været ordet vindmølle men istedet synet af de store maskiner med vinger, som ikke kommer nogle vegne.
Så hvis du selv vil opfinde dine egne gåder, som du kan narre dine venner og familie med, så gælder det om at tænke ud af boksen og se sproget og vores verden på nye sjove måder!

 

Vil du læse flere gåder?

Vi har her på siden samlet mange flere lister med gåder i forskellige kategorier! Tag derfor gerne et kig på de følgende lister, som i øvrigt løbende bliver opdateret med lignende gåder. Der er et kæmpe udvalg af gåder og vi har her på siden forsøgt at skære de dårligste gåder fra, så du kun finder de sjoveste og bedste gåder!

  • Svære gåder. Disse gåder er også perfekte til voksne, da man virkelig får sat gang i hjernen. Disse gåder er ligeledes både sjove, men også svære! Nogle af gåderne er logisk krævende mens andre kræver at du tager en kreativ tilgang for at knække dem. Svarene står selvfølgelig ved hver en gåde, så hvis du føler at du ikke kan finde svaret uden hjælp, så er det super enkelt at finde svaret!
  • Gåder for børn. Gåder for børn er også sjove, selv for de voksne. Definitionen på en god gåde behøver ikke nødvendigvis være at den skal være så svær og hård at knække som muligt. Så længe en gåde kan give et smil på læben så er det for mig det vigtigste, og en god gåde skal også få os til at klø os i nakken, når man hører svaret og tænker: “Det var alligevel godt tænkt!”. Det kan disse gåder specielt beregnet for børn og barnlige sjæler.
  • Gåder med tændstikker Dette er nogle af mine yndlings gåder. Her skal du, som navnet så fint antyder, finde en række tændstikker som du herefter skal bruge for at lave gåderne. Det kan fx være at du skal lægge tændstikkerne op så de forstiller et dyr som en fisk eller måske et æsel og derved flytte en eller flere tændstikker så dyret vender sig i en ny retning.
  • Matematik og logiske gåder Vi slutter listen af med matematik gåder, og gåder der bygger på logik. Hvis du som mig også er vild med denne type gåder så er dette helt sikkert noget for dig. Det gode ved disse gåder er, at man kan være sikker på at løsningen bag gåden ikke er urimelig i den forstand at man godt kan rationalisere sig frem til svaret, hvis man tænker længe og hårdt nok over den!

 

Ligger du inde med flere gåder?

Ligger du selv inde med flere gåder for voksne, som ikke er at finde på denne liste, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Du kan vælge at bruge besked-funktionen herunder og så bliver den inkluderet i listen med det samme! Jeg håber at du har fået gavn ud af denne liste med gåder specielt egnet for voksne. Hvis du ikke har kunnet finde løsningen på nogle af gåderne så skal du ikke være ked af det, de kan være svære og det bedste du kan gøre er at huske et par eller flere af dem, som du selv kan fortælle videre til dine venner og familiemedlemmer. En gåde kan passe ind til mange forskellige arrangementer og hvad end du sidder på arbejde, eller vil fordrive tiden på en sjov og hyggelig måde med en ven så er en gåde eller to altid sjov at fortælle!

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Check Also

Close
Back to top button
Close
%d bloggers like this: