Citater fra kendte personerPopulære citater

Gandhi citater

Her på siden finder du mange af de bedste og klogeste citater, der er sagt af den indiske leder, Gandhi.

Mahatma Gandhi (1869 – 1948) var en af Indiens største aktivister, som var leder af Indiens friheds bevægelse, der forsøgte at vriste sig fri af Englands kolonistyre. Dette blev gjort ved, i modsætning til hvad man kunne forvente, at benytte sig af ikke-voldelige midler og teknikker, som til sidst medførte at Gandhi var en af de primære årsager til at Indien til sidst blev et selvstændigt styre. Gennem hans arbejde og gennem de mange citater han har ytret gennem tiden kan vi få et større indblik i, hvem Gandhi var som person, og hvordan det kan gå til at én mand, har haft så stor indflydelse på ikke bare Indien som land men på hele verden.

Se med herunder for at finde listen med de mange vise Gandhi citater.

Liste med de kloge Gandhi citater

 • gandhi citatEt øje for et øje, det ender med at hele verden bliver blind.
 • En lille smule handling, det kan og er mere værd end en masse prædiken!
 • Hvor der er liv, der er der kærlighed.
 • Jeg har altid anset mig selv for at være en soldat. Men en soldat af fred.
 • Du er nødt til at være den forandring, som du ønsker at se i verden!
 • Du må aldrig, under nogen som helst omstændigheder, miste synet på hele menneskeheden. Lad os nu tage havet som eksempel: hvis et par dråber af havet var beskidte, så ville det ikke gøre hele havet beskidt.
 • En nations kultur, den udspringer fra folkets hjerter og også sjæl.
 • Et lands storhed kan i store træk vurderes og bedømmes ud fra hvordan dets dyr behandles.
 • Penge er i sig selv ikke ondt. Det er brugen af penge, der kan være ond.
 • Ærlig uenighed, det kan ofte være et enormt sundt tegn på, at der er fremgang!
 • På en kærlig måde, kan du ryste hele verden!
 • Du spørger mig, hvad jeg synes om den vestlige civilisation? Jo, jeg synes det ville være en rigtig god ide.
 • Had selve synden. Elsk ham der har syndet.
 • gandhi citat
 • Lev som hvis du skulle falde død om i morgen. Lær som ville du skulle leve for evigt.
 • Styrke kommer ikke fra fysiske egenskaber. Det kommer fra viljens kraft.
 • Lykke det er, når alt det du siger, det du gør og det du tror, det er i harmoni.
 • De svage kan aldrig tilgive. Det er de stærkes evne at kunne tilgive.
 • Jeg vil under ingen omstændigheder lade nogle gå gennem mit sind, med deres beskidte fødder!
 • En mand er egentlig blot et produkt af hans tanker. Hvad han tænker, det bliver han.
 • Hele mit liv – er mit budskab!
 • Der er rigtig mange sager, som jeg er parat til at give mit liv for. Men der er ingen sager jeg er villig til at slå ihjel for!
 • En enkel fejl bliver aldrig sand blot fordi den gentages igen og igen. Og ligeledes bliver sandheden ikke forkertblot fordi ingen er i stand til at se den. Sandheden vil altid bestå, selvom den ikke har fundet støtte blandt folket.
 • Ingen er i stand til at skade mig, uden de har min  tilladelse.

 

Find de BEDSTE citater om livet her

Det var alle de kloge Gandhi citater for nu

gandhi citat

Det var alle de kloge citater om Gandhi for nu. Som man kan læse i citaterne herover så var det enormt vigtigt for Gandhi at alle mennesker uanset kultur og ophav, hvor man var født, hvordan ens hudfarve så ud etc. at man alle opførte sig pænt og godt overfor hinanden. Gandhi er bl.a. kendt for at sige det meget berømte citat at et øje for et øje, det gør hele verden blind. Og det er netop hele kimen til hans livs filosofi, og det var da også grunden til at han er blevet en historisk person, der har haft så stor indflydelse på ikke bare Indiens historie men rent faktisk hele verdens historie. Med hans visdom er det lykkedes mange problemer at blive løst på en måde, som ved første udgangspunkt måske ikke syntes muligt: nemlig uden brug af vold eller lignende.

Hvorfor var Gandhi så speciel?

Det specielle ved Gandhi var hans måde at tænke på i sin samtid. I dag kan det lyde triviel og måske nærmest banalt at man skal løse konflikter uden brug af vold, men det man skal huske på er at Gandhi kom fra et andet sted i verden og i øvrigt også en anden periode, som var langt mere usikker og meget mere fjends end den verden som vi kender og også er opvokset i her i dag.

Det helt specielle ved den tid som Gandhi levede i var selvfølglig at Indien, som jo som bekendt er Gandhis hjemland, var et land der var under kontrol af Storbritannien. Se, hvis vi går 100 år tilbage så så hele verden nemlig markant anderledes ud og det skyldtes bl.a. at der var mange kongeriger som havde stor kontrol over store landområder i hele verden. En af disse lande eller kongeriger var England som havde store jordbesiddelser over hele verden og i blandt deres besiddelser var Indien, som de førte en stram kontrol over. Der kan læses meget mere om Gandhi her. De har lavet mange uretfærdigheder mod landet gennem mange år af dets historie, men der skete noget unikt ved udgangen af anden verdenskrig. For godt nok var englænderne med på den vindende side, men deres styrke var stadig blevet svækket og hvor de før var verdens største supermagt, så var de nu gået ned af rangstigen og var blevet overgået af bl.a. USA og så også Sovjetunionen. Denne svækkelse i deres magt betød at mange af deres kolonier rundt omkring på kloden blev blødt op, og på den måde lykkedes det mange af disse at komme fri fra det jerngreb som englænderne ellers havde haft om det store land med de mange indbyggere. Men det var måske ikke muligt hvis ikke det havde været for Gandhis filosofi til en fredelig overgang.

Englænderne var nemlig ikke meget for at se det i øjnene, at mange af deres kolonier var ved at smuldre, og derved var deres tidligere så store rige altså på flere måder altså ved at smuldre. De havde dog stadig midlerne til at slå mange af de oprør ned som fandt sted i Gandhis hjemland, men med Gandhis tilgang til at føre en revolution lykkedes det altså at overgå fra at være en koloni til at blive et selvstændigt land på en stille og relativt fredfyldt måde. Det er ikke mange lande, der har haft samme historie som Indien, der kan prale af dette, men det viste sig altså at med Gandhis syn på livet så lykkedes det altså i sidste ende! Herunder kan du se en video hvor nogle af hans citater bliver uddybet en smule, så man kan se hele dybden i hans liv, og de mange nuancer der også eksisterede.

Hvorfor skal vi lade os inspirere af citater fra Mahatma Gandhi?

Så kan mange måske stille sig selv det spørgsmål, at hvorfor er det lige at en mand, der døde for mere end 50 år siden stadig skal have en indflydelse på vores måde at leve på i dag. Det er der et helt klart svar til, og det er nemlig at uanset i hvilken tid vi lever i, så er krig og vold noget af det værste man kan udsættes for, hvad end man er for en person, så bringer disse to elementer ikke noget godt med sig. Dette kan også ses i et lidt mindre perspektiv, hvis man går helt ned til den relation, der opstår mellem to mennesker. Her skal man altid tænke på, at opfører sig pænt og roligt og altid behandle andre mennesker med respekt, for man skal huske at man altså ikke kommer ret langt med sure miner. Du kan i øvrigt læse en del mere om Gandhi og dennes liv i denne bog om hele hans liv.

Hvis man skal leve efter Gandhis ord på dag til dag basis så kan det altså betale sig at få et positivt syn på ikke blot livet som helhed men også på alle eller hvertfald størstedelen af de mennesker man omgåes, og så huske på at hvad end der sker, så er det der betyder noget i grunden ikke det der er blevet gjort, eller det, der er blevet sagt, men derimod hvordan man vælger at håndtere det.

Er du på udkig efter flere citater og i øvrigt mange andre spændende ting. Så læs her!

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: