Nyheder

Hvorfor vi citerer andre mennesker

Dette indlæg er sponsoreret

Vi støder på citater over alt i vores hverdag. Når vi bruger de sociale medier, og en af vores bekendte har uploadet et billede, så følger der typisk også et citat med. Når vi åbner op for en ny bog, starter de typisk også med et citat, og selv i en normal samtale med et andet menneske kan vi støde på op til flere af dem.

Det er tydeligt, at vi alle bruger citater i vores daglige kommunikation, men hvorfor er det egentligt, vi gør det? I denne artikel vil vi dykke nærmere ned i citaternes betydning for vores sprog og dagligdag.

Identifikation og relation

Citater er gode, fordi de er skabt med få ord, der alligevel siger meget mere end det. Citater er korte, catchy og derfor også lette at huske, og har typisk en større slagkraft, hvis man prøver at få en pointe trumfet igennem.

Citater taler også til det indre i os. Vi kan afspejle os i, hvad der bliver sagt, og finde ro, tilfredshed og trøst i budskabet. For eksempel, hvis man skal til at skrive en stor opgave til skolen, men finder det svært at begynde, så kan det hjælpe at huske sig selv på ”Rejsen på 10000 skridt starter med det første”. Her hjælper citatet dig med at sætte tingene i perspektiv, og det kan ofte motivere dig til at komme i gang med det svære.

Citater adskiller sig fra andre sætninger ved at betyde noget for os direkte. De er ligesom film, sange eller malerier, et stykke kunst skabt med få ord.

Lav dine egne citater

Citater er i bund og grund en sammenkogning af den visdom, mennesker har opnået igennem deres liv i et format, der er godt til at viderebringe den lektie eller visdom, de har samlet sammen. Citater eksisterer altså ofte for at hjælpe andre, og derfor kunne det også være en god ide for dig, at lave dine egne.

Du kan starte med at tage din notesbog med lækre og blanke hvide sider, og begynde at filosofere over, hvad livet har lært dig. Prøv så, om du kan koge det ned til blot en enkelt sætning, der kan huskes og gentages. Alle mennesker i alle aldre har oplevelser, der kan læres af. Om du er 5 eller 67 betyder egentligt ikke det store. Hvis du har noget på hjerte, så er det værd at få det sagt.

Related Articles

Back to top button
Close
%d bloggers like this: