Kort

Julekort tekst

Derfor bør du skrive et julekort til dine kære – her finder du søde og sjove ideer til tekst!

Der er næsten ikke noget hyggeligere end at sidde med en varm kop kakao og læse julekort, mens sneen daler ned udenfor. Hilsner fra venner og familie, man ikke har set længe, varmer om hjertet i den kolde juletid. Desværre er der længere og længere mellem de søde små kort og lange, dybsindige breve. Hvornår har du måske sidst skrevet julekort til dem du holder af?

Det er en gylden tid for julekort

Julekort er for mange noget, der hører fortiden til. Vi sender sjældent selv breve og vores børn bliver sandsynligvis del af en generation, der ikke helt ved, hvor man køber frimærker. Det er synd, når internettet jo netop byder på så mange, nye muligheder for at finde de mest fantastiske julekort. Specialbutikker både i Danmark og i udlandet tilbyder snesevis af flotte kort, mens kreative kunstnere sælger spændende og unikke julekort på online markedspladser. Kortene kan købes i god tid, eller blot bruges som inspiration, før du går i krig med dit eget lille projekt. Brug en weekend sammen med familien eller en god veninde, og lav din stue om til et kreativt værksted for specialdesignet julekortsproduktion.

Hvis din håndskrift er bare nogenlunde læselig, så skriv julekortene i hånden. Der er bare noget helt fortryllende ved at læse håndskrevne breve, der trækker vores tanker væk fra kedelige e-mails og intetsigende statusopdateringer. Små søde beskeder og ønsker om et godt år er ganske tilstrækkeligt, men hvis du virkelig har noget på hjerte, så er det tid til at få det skrevet ned. Julen er nemlig den tid, hvor man har lov til at dele sine tanker og følelser, uden at det virker hverken akavet eller malplaceret. Tag chancen og skriv lidt om, hvad dine oplevelser og samtaler med personen virkelig har betydet for dig. Sæt dig ned og tænk på, hvad du har lavet sammen med personen du skriver til i løbet af året. Hvad husker du bedst? Hvad vil du gerne have, at i altid vil huske?  Gode minder om fortiden passer perfekt sammen med drømme og håb for fremtiden.  

Det er så vigtigt at få det sagt med et kort til jul

Men hvorfor skal du sende kort til venner og familie, som du bare kan sende en besked til? Vi lever i en tid, hvor det kun tager et øjeblik at tjekke op på selv den mest fjerne slægtning. Et hurtigt kig på deres sociale medier, og så er du nogenlunde med igen. Faktisk kan det hele jo ordnes med et enkelt opslag, og måske en særlig besked til din teknologisk udfordrede bedsteforældre. Sådan klares de fleste af vores livs højdepunkter. Men sjældent bruger vi en kold december morgen på at læse vores venners opslag fra tidligere år igennem.  

Julekort er ikke kun personlige, de er også noget, som vi gemmer. Det er noget som vi finder frem og læser igen. Julekort er små minder, og de husker os på, at nogen holder af os og tænker på os. Uanset om dit kort blot spreder latter og glæde på en hyggelig juledag, eller om det redder en trist og ensom aften, så betyder det noget for den, som læser det. Det styrker det bånd du har til dem du holder allermest af, og bliver et evigt minde om alt det gode i har haft sammen. Hvis ikke du allerede bruger en dag eller to i starten af december på at skrive julekort, så er det måske på tide at begynde. Bliver du ved, så skal du nok begynde at se flere kort i din egen postkasse, og hvem elsker ikke post, når man ved at den er god?

Related Articles

Back to top button
Close
%d bloggers like this: