Diverse

Livet må leves forfra, men kan kun forstås bagfra

Dette indhold er sponsoreret

“Livet må leves forfra, men kan kun forstås bagfra” er måske et citat, som du er stødt på et par gange før. Det er nemlig noget, som den danske filosof Søren Kierkegaard har sagt og er i dag et meget kendt citat. Citater bruges ofte i bøger og i artikler, men der er også rigtig mange, som bruger citater i daglig tale. De kan nemlig benyttes på flere måder i hverdagen, fordi de citater kan være alt fra humoristiske til tankevækkende. Derudover kan citater også bruges til at skabe autoritet, Derudover kan citater også bruges til at fremhæve en pointere, illustrere et specifikt forhold eller skabe autoritet, fordi citater ofte viser, at man er belæst. Derfor kan det tit være smart og nyttigt at kunne et par forskellige citater, som man kan bruge i diverse sammenhænge.

Hvad er et citat?

Citater kan både have sin oprindelse i mundtlige udtalelser, musik, bøger, film, skuespil og andet lignende. Citater er nemlig en helt nøjagtig gengivelse af noget skrevet eller sagt, hvorfor der også kun findes én udgave af alle citater. Citater har desuden også altid en kendt ophavsmand, som oftest vil være nævnt i forbindelse med citatet. Dette adskiller blandt andet citater fra ordsprog i og med, at ordsprog ikke har nogen ophavsmand og derfor ofte findes i flere forskellige udgaver.

Et stort udvalg af citater

Hvis du godt kunne tænke dig at skrive et par citater bag øret, kan du finde en stor samling af citater på udvalgte-ordsprog.dk. Der kan du hente masser af inspiration, uanset hvad citatet skal bruges til. Der nemlig et utal af kategorier, såsom familie, kærlighed og venskab, som egner sig til både bryllupper og fødselsdage. En anden mulighed er at vælge en bestemt ophavsmand og læse alle citater fra denne. Selvom sjove citater står højt oppe på ranglisten, er de mest populære citater alligevel om kærlighed og livet.

De mest populære citater

Nedenfor ses et udvalg af de mest populære citater om henholdsvis lykke, venskab og forelskelse:

  • “Lykken er som en parfume. Man kan ikke hælde den ud over andre, uden at der falder et par dråber af på en selv” – Lis Byrdal
  • “Venskab er ét sind i to kroppe” – Mencius
  • “Det bedste er at blive forelsket. Det næstbedste er at være forelsket. Det værste er at miste kærlighed. Men alle disse ting er dog bedre end aldrig at have elsket” – Maya Angelou

 

 

Related Articles

Back to top button
Close
%d bloggers like this: