Uncategorized

Matematik og logiske gåder

Her finder du nogle af de bedste matematik gåder, som virkelig får gang i hjernegymnastikken og den matematiske kunnen – hvis du da ikke bare vælger den lette løsning og læser svaret. Der er selvfølgelig svar til samtlige af de matematik gåder du finder herunder, men hvis du virkelig vil gøre dig selv stolt, så prøv at finde løsningen uden brug af sådanne taktikker. Du behøver ikke nødvendigvis være en haj til matematik, da mange af gåderne herunder blot kræver snilde og en masse logisk tænkning. Held og lykke!

Løs de sjove matematik og logik gåder

 

 • Et forældrepar har 4 døtre. Hver en datter har præcis en bror. Hvor mange børn er der i familien?
  Svar: fem børn.
 • Hvor mange 9ere er der mellem 1 og 100.
  Svar: Der er 20: 9, 19, 29, 39, 49, 59, 69, 79, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99
 • Benny og Albert er brødre. Benny er halvt så gammel som Albert. Albert er netop fyldt 10 år. Spørgsmålet er nu, hvor gammel Benny er, når Alfred fylder 40 år?
  Svar: Benny er da 35 år.
 • Der var engang to søstre. Sagen var den, at de var født på den samme dag. De var ligeledes født det samme år, og de havde også de samme forældre. Men dog var de ikke tvillinger. Hvordan kan dette dog gå til?
  Svar: De var trillinger. Der var altså en ekstra søster.
 • Du står præcis 10 meter fra en dør. Du vil gerne nå hen til døren. Du tager nu skridt, og for hvert skridt halverer du afstanden til døren. Hvor mange skridt vil det tage dig at nå hen til døren?
  Svar: Du når aldrig døren, da du kun halverer afstanden vil du skulle bruge uendelige af skridt, da du aldrig når helt hen til døren.
 • Du er med i et ræserløb. Du passerer ham der ligger på 2. pladsen. Hvilken plads har du nu?
  Svar: 2. pladsen.
 • Hvis du vil i biografen, og du betaler, er det så billigst at tage med én ven ind at se to forskellige film eller er det billigst at tage to venner med ind at se bare én film?
  Svar: Det er billigst at gøre sidstenævnte: altså at tage to venner med ind og se den samme film. Her skal du betale for tre billetter. I det andet tilfælde skal du betale 2*2 billetter, altså fire billetter i alt.
 • Du har en skuffe fyldt med de lækreste uld sokker. Der er 20 sokker i rød og 20 sokker i blå. UDEN AT KIGGE, hvor mange sokker skal du så som minimum tage op af skuffen for at være helt sikker på at du har et par af de samme farve sokker?
  Svar: 3 sokker.
 • Hvad er 2+2*2?
  Svar: 6. Man skal nemlig altid gange først.

 

Hvordan løser du en matematisk og logisk gåde uden hjælp?

matematik gåder med svarNogle af disse gåder kan være svære at løse, men frygt ikke, der er hjælp at hente hvis du ligesom mig fortrækker at løse disse gåder uden den mindste smule hjælp. Det eneste du skal gøre at blive gode venner med en matematiklære som kan hjælpe dig. Ok, det er ikke helt realistisk for alle læserne. Det jeg istedet vil anbefale dig at gøre er at få skrevet alle deltajerne for en given gåde ned. Lad os tage den med de 10 meter fra døren som eksempel. Gåden kan du læse ovenover, og kort går den ud på, at du skal besvare hvor mange skridt du skal tage for at nå en dør, der er præcis 10 meter væk fra dig, der hvor du står nu. I dette tilfælde kan det især hjælpe at skrive detaljerne ned, og simpelthen begynde at regne gåden ud, for der vil du hurtigt se, at du skal regne mange mange gange før du kan se at det aldrig vil kunne lade sig gøre at nå døren, hvis du hele tiden bare halvere afstanden. I praksis vil dette problem nok ikke kunne lade sig gøre da du i praksis nok ikke vil kunne komme uendeligt tæt på en dør, men på papiret vil du kunne komme indenfor en brøkdel af en brøkdel af en brøkdel af en millimeter indenfor døren. Mit bedste tip må derfor lyde: Tag et stykke papir og prøv at løse gåden på denne måde!

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: