Uncategorized

Penge citater og orsprog

Her finder du ordsprog og citater om penge og rigdom.

Der findes både ordsprog og citater, der har en pointe om, at penge ikke er så vigtige. Det går oftest på, at der er andre værdier, der er vigtigere. Sådan noget som kærlighed, tid og samvær.

Det er ikke nogen dårlig konklusion. Det er absolut en vigtig pointe. Men det er nu alligevel nødvendigt at have nogle penge for at leve. 

Herunder finder du gode citater og ordsprog om penge:

  • Før du snakker så hør. Før du skriver så tænk. Før du bruger så tjen. Før du investere så udforsk. Før du kritiserer så vent. Før du beder så tilgiv. Før du stopper så prøv. Før du går på pension så gem. Før du dør så giv.
  • Det er ikke manden der har for lidt, men ham der vil have mere der er fattig.
  • Penge er et værktøj og intet mere. Det vil tage dig hvorhen du så end vil, men det vil ikke erstatte føreren.
  • Kun hav noget du vil være glad for at have, hvis markedet lukkede i 10 år. Warren Buffet

Brug penge citater konstruktivt.

Der er nogle ting, som er mere nødvendige at have end andre. Der er også nogle perioder i livet, hvor økonomien er mere stram end i andre. I de perioder, hvor økonomien er særligt stram, er det nødvendigt at sætte tæring efter næring. Så har du kun råd til det allermest nødvendige.

Hvis du ikke har råd til mere luksusprægede ting eller oplevelser, så er du nødt til at arbejde på at forbedre din økonomi. Først når du har fået det, kan du begynde at tænke på den slags. 

Hvordan bruger man citaterne?

Når der er kommet lidt mere stabilitet i din økonomi, kan du begynde at leve lidt mindre stramt. Så kan der måske blive råd til at købe nogle flere eller nogle bedre ting. I denne fase – inden din økonomi bliver helt stabil, kan det give god mening at tage et mindre lån.

Det kan være for at anskaffe dig nogle større og fornuftige ting, eller det kan være for at investere i din fremtidige økonomi. Til sådan nogle fornuftige formål kan du for eksempel låne penge her. Det er ikke et krav, at pengene skal bruges til noget fornuftigt, men er du i en etableringsfase, så bør det være det.

Når du har mere styr på penge citaterne

Når du når dertil, at der er helt styr på dit budget, så kan alligevel godt være, at du får brug for et ekstra boost. Det kan der være mange grunde til. Hvis du kigger ind på Lånekassen, så vil du få et godt indblik i, hvordan forskellige lånetyper kan strække og forbedre din økonomi.

Uanset hvilke grunde du har til at optage et lån, så bør du kun gøre det, hvis din økonomi tillader, at du betaler lånet tilbage i forhold til de vilkår, der er for det pågældende lån. Med andre ord så skal du altid have luft nok i dit budget til, at du har råd til at betale de månedlige afdrag. 

Related Articles

Back to top button
Close
%d bloggers like this: