Populære citater

Pippi Langstrømpe citater

Her finder du de bedste Pippi Langstrømpe citater!

De fleste af os kender Pippi Langstrømpe fra de kendte børnebøger af samme navn fra den svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgreen. Astrid Lindgren er bl.a. kendt fra sine bøger om Pippi Langstrømpe, som er verdens stærkeste pige, og som også kendes fra hendes personlighed som altid er ligefrem og direkte, og så for kendes loyalitet til hendes gode venner. Astrid Lindgren er kendt fra mange andre bøger, mest kendt kan ellers nævnes Emil Fra Lønneberg.

  • Det var nu engang hyggeligt at du kom. Men det nu altså også hyggeligt at du går igen.
  • For meget lærdom kan knække selv den mest friske!
  • Når man er ekstra stærk så har man også en særlig forpligtelse til at være sød mod andre.
  • Hvis man er stille i al for lang tid, så sker der det, at tungen visner.
  • Det har jeg aldrig prøvet før i mit liv! Så det klarer jeg helt sikkert.

Lær fra Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe historierne er især populære fordi at Pippi fra en ung alder viser styrker værdier som vi alle kan lære en masse af her i livet. Hvis vi skal kigge på nogle af hendes citater herover så viser hun flere stærke sider, som fx. da hun fortæller at med ekstra stor styrke så skal man være ekstra stærk. Dette citat kan være inspireret af Marvels Spiderman som også har et lignende kendt citat og uanset hvor det kommer fra, så er det en sandhed her i livet som er vigtig at efterleve. Hvis man skal koge det ned til sin essens så fortæller det selvfølgelig noget om at man aldrig må være arrogant over for andre, selv ikke hvis man sidder i en bedre position end personen. Man skal opføre sig ordentligt overfor sine med-mennesker uanset hvor i livet de befinder sig, og det gælder især, hvis de sidder i en position, som er svagere end ens egen!

Pippi langstrømpe citater

Pippi Langstrømpe viser også en umiddelbarhed, som måske ikke altid kan være så heldig. Så måske skal man heller ikke kopiere alle Pippis personlighedstræk. Hun fortæller bl.a. til en ansat fra børnehjemmet, der hele tiden prøver at få Pippi med at det nu engang var hyggeligt og rart at personen kom forbi, men det nu altså er ligeså godt at hun går igen! Denne ærlighed er selvfølgelig også det, der gør at vi holder med Pippi, men man kan selvfølglig diskutere hvor høfligt det er! Pippi har også et andet citat som de fleste børn over hele verden måske kan sige god for: nemlig da hu siger at for meget lærdom at knække selv den kvikkeste eller mest friske: med andre ord vil børn altså springe på dette citat, fordi de sikkert vil mene at skolen lige skal give dem en pause fra alle lektierne – jeg ved nu ikke helt om den går.

pippi langstrømpe hvorTil sidst finder du et af de mest populære citater fra Pippi. “Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer helt sikkert” Dette er noget vi alle kan lære en masse af. Det går i al sin enkelthed ud på at tage imod livets udfordringer med åbent sind, og være klar på at det kan være hårdt, men hvis man giver den en skalle så skal det nok lykkes, og samtidig vil man gøre sine venner og familie stolte. Det viser Pippi flere gange på de mange eventyrer hun er på bl.a. overfor sin gode følges ven Hr. Nilsson.

Bonus info:
Det er godt nok ikke fra den rigtige serie, men dette ligner ret godt en af Pippis bedste venner, nemlig aben Hr. Nilsson. Som bonus info kan jeg fortælle at den rigtige abe som spillede Hr. Nilsson vist ikke var helt samarbejdsvillig og ofte gjorde livet surt for skuespilleren som skulle spille Pippi. Den rev hende bl.a. i håret og var meget svær!

 

Hvordan blev Pippi Langstrømpe til?

Pippi Langtrømpe blev som sagt skabt af den verdens berømte svenske forfatter Astrid Lindgren. Astrid Lindgrens historier og bøger er kendte over hele verden og hendes stil ligner meget vores egen kendte børnebogs forfatter Ole Lund Kierkegaard, der bl.a. har skrevet Orla Frøsnapper, Lille Virgil og Hodja fra Pjort.

Pippi Langstrømpe blev skabt af Astrid Lindgren mens hun fortalte godnat historier til sine små børn. Historien udviklede sig hurtigt og snart kom der flere og flere personer og dyr med ind i universet med pigen, som snart skulle vise sig også at være verdens stærkeste pige. Historien blev nedskrevet af Astrid Lindgren og snart blev historierne populære i Sverige og derefter bredte de sig til resten af verden også.

Vil du se andre citater så kan du kigge på forsiden, hvor du kan se vores store kollektion af citater!

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: