Uncategorized

Sådan indretter du et hyggeligt hjem

Denne artikel er sponsoreret

”Ude er godt – hjemme er bedst”. Dette ordsprog har alle, unge som gamle allerede hørt og ret sikkert er det også noget, der allerede er erfaret på egen krop i en meget tidlig alder. Men det er faktisk ikke altid sådan, det hænger sammen. For hvis du ikke har fået skabt dig det hjem, som du føler er et rigtigt hjem, så er det slet ikke sikkert, at du føler, at det er helt sandt. Her skal vi se nærmere på at skabe et hjem, som der med sikkerhed vil få dette ordsprog over dine læber.

Lad dig inspirere til de rigtige valg til indretningen

Vi er alle forskellige støbninger, og det er derfor meget individuelt, hvad vi mener, er det mest hyggelige hjem, og hvad der egentlig er et hjem, som vi hellere vil være i end et ellers lækkert ophold udenfor de faste rammer. Der er dog nogle ting, som for størstedelen har en betydning, når det skal handle om at skabe den hyggelige stemning, som vi alle higer efter at finde frem til i vores boligindretning.

Der findes mange store oversigter online, hvor du kan finde frem til de bedste ting til hjemmet, og ligesom det er med disse oversigter, kan man også online lade sig inspirere af selve indretningen og ikke kun det interiør, der skal være en del af dit hjem.

Skab en rød tråd med indretning der både virker praktisk og er flot

Når man vil indrette hjemmet hyggeligt, så er det vigtigt at forstå, at indretning er én ting, og at ting som komfort og ergonomi mv. er en helt anden ting. Det kan være svært altid at kombinere det hele, og det er derfor ikke nødvendigvis sådan, at du f.eks. finder den bedste sofa i forhold til komfort, som også er den sofa der er den bedste til din indretning.

Her skal det mest handle om selve indretningen og om, hvordan den røde tråd kommer til syne, og du skal derfor være opmærksom på, at der herefter ligger en opgave, der hedder sig, at du skal finde frem til den bedste kvalitet, komfort og lignede som matcher den indretning, som du går efter.

Man siger, at det oftest er sådan, at kvinden går efter hvad det syner af, og at manden i huset går efter, hvad der giver mening rent praktisk og økonomisk. Den holder selvfølgelig ikke altid stik, men det er det er stadig vigtigt at have øje for alle tingene, når man f.eks. skal investere i møblerne, der skal passe ind derhjemme: For en flot sofa, der kun kan give dig hold i nakken efter en lille powernap derpå, er ikke holdbar i længden, og du vil hurtigt bevæge dig væk fra det velkendte citat: ”Ude er godt, men hjemme er bedst”.

Højde og drøjde på dit hjem har meget at sige

Først skal du starte med at se på, hvilket hjem du har dig. Er der højt til loftet eller måske lige lovligt lavt til loftet? Er der trægulve, gulvtæpper eller klinker? Er der tapetvægge eller murstensvægge? Alle denne slags spørgsmål vil have betydning for, hvordan du skal indrette dit hjem for at skabe den hygge, som vi danskere er særligt kendte for at kunne skabe.

Størstedelen vil have en loftshøjde, der er omkring de 3 meter, og har du også dette, er der højde nok til, at du måske kan overveje at udnytte den øverste halvdel til at skabe hyggelig stemning. Har du ekstrahøjt til loftet, så er stuk og vægpaneler en fantastisk måde at skabe noget sjæl i hjemmet.

Har du ikke så højt til loftet, og er der i det hele taget nogle mindre rum at gøre med, end hvad de fleste har, så vil det hurtigt blive mere rodet end hyggeligt at udnytte højden, og du skal i stedet arbejde på at skabe en større vidde eller se på, hvordan man kan snyde øjnene til at lave dine rum større.

Gardiner kan være nøglen til en hyggelig indretning hos dig

Der findes flere måder, hvorpå man kan snyde øjnene, men f.eks. kan du bruge nogle farver på væggene, der er lyse og lette, og mange benytter sig også af loft-til-gulv-gardiner, som kan forvandle et rum til meget mere for øjnene i stedet for, at man f.eks. vælger gardiner, der kun sættes ind i karmens kasse.

Gardiner har i det hele taget meget at sige for den stemning, du skaber i hjemmet. Du kan sagtens have en stor kærlighed til et stilrent og tidløst design med få ting i dit hjem og skabe hyggen netop ved, at du f.eks. ser på dit valg af gardiner.

Lamelgardiner, foldegardiner, persienner og lignende vil hurtigt skabe et mere køligt look, og det kan være svært at bringe det hyggelige ind i rummene med denne type gardiner, hvorimod gode og tunge stofgardiner med perfekte rynker i toppen giver en helt anden stemning. Bind evt. gardinerne til side med en neutral sløjfe, så du får et buet look, når gardinerne ikke skal lukke af for sol eller nysgerrige naboer.

Related Articles

Back to top button
Close
%d bloggers like this: