Jokes

Sort Humor

Hvis du er på udkig efter sort humor, som du kan få et godt grin over enten alene eller sammen med nogle venner, så er du kommet til det helt rigtige sted!

Sort humor er en betegnelse for en række jokes som er enten ekstremt platte eller måske har lidt undertoner af at være ret så grove over for bestemte nationaliteter eller lignende. Det skal i det henseende derfor også hurtigt understreges at disse jokes selvfølgelig kun er ment i sjov, og de skal derfor allesammen opfattes netop det – en joke som er ment til at give folk et smil på læben og intet andet. Mange af os er store fans af sort humor da det netop er så langt ude at det spiller på nogle tangenter som gør at man sidder tilbage med et smil på læben. Det er denne absurditet i humoren der netop gør at den rammer plet for nogle af os. Det er dog også helt sikkert at der med sorte humor helt sikkert er folk der ikke vil finde dem morsomme. Hvis dette er tilfældet for nogle af vores læsere så vil vi råde dem til at tage et kig rundt på siden, da vi samlet en masse andre kategorier med andre jokes end lige netop sort humor!

Det bedste sort humor her!

Listen er blevet rykket!

Derfor bør du tage et kig på de sindsygt sjove jokes her, eller de mange platte jokes her!

 

Det var alt sort humor for denne gang!

Det var alle de mange sorte humor jokes for denne gang. Hvis du ligger inde med flere sjove jokes der går under kategorien sort humor så er du mere end velkommen til at besøge vores side, hvor du finder kontaktformularen, her kan du så let som ingenting skrive dit eksempel ind, og vi vil lynhurtigt vende tilbage til dig, og prøve at se om ikke vi kan få dit bud på ekstra sort humor inkluderet på listen her.

Her på siden er vi alle store fans af jokes, der er ekstra sorte hvad angår humoren der indgår. Det er, som beskrevet ovenfor, netop det, der gør at de er ekstra sjove og når de først går op for læseren, så er det ofte lige der, hvor man finder ud af hvad pointen er, at smilet begynder at titte frem. Mange læsere har spurgt os i forbindelse med denne artikel, eller denne samling på sort humor, hvad der i grunden konstituere sort humor, og mens det kan være svært at komme med en entydig defintion så er det værd at bemærke at der stadig er nogle ting, der gør sig gældende når det kommer til at udpege vitser og jokes, som netop kan gå under den betegnelse som vi vil kalde sort humor.

  • De skal være langt ude.
  • De skal være meget overdrevne i deres fremtoning og i deres sprogbrug.
  • De må gerne være platte og gøre brug af humor under bæltestedet også kaldet toilethumor.
  • Sort humor behøver ikke at indeholde en reel pointe. Det at den alene er absurd kan ofte gøre at den kan medtages i kategorien.
  • De skal ofte have et sjovt twist. Dette kan bl.a. ses i flere af de jokes, hvori der fx indgår børn. I en af de eksempler man finder herover er den, hvor en dreng råber at han ikke bryder sig om sin lillesøster. Alle, der læser denne vil selvfølgelig ved første øjekast blot opfatte dette som en bror og søster, der har haft et skænderi, men hele situationen bliver vendt godt og grundigt på hovedet da faderen først svarer at sønnen skal spise videre.
  • Sort humor skal gerne skille folk ad i to grupper: de der synes det er sjovt og de, der på ingen måde synes det er sjovt. Sort humor er ofte kendetegnet ved at der ikke er nogen midtergruppe.

Det var en række eksempler på hvad der kan gøre sig gældende for en joke før man kan kendetegne den som ekstra sort i dens humor. Det at man kalder det sort humor og ikke en hvilken som helst anden farve kan være svær at komme med en forklaring på. Forklaringen skal dog muligvis findes i – og bemærk at dette udelukkende er ren spekulation for skribentens side bag denne artikel, at det til at starte med har været jokes som ofte har haft en tilgang der hed sig at man skulle gøre grin med mennesker af anden afstamning end dansk, og måske gerne med folk af afrikansk etnicitet. Som man kan se i listen herover er der dog stadig en del sort humor jokes der tager netop dette udgangspunkt men siden at den første sorte humor så dagens lys i diverse avis spalter og lignende så er der sket meget og kategorien har altså bredt sig yderligere.

Ofte stillede spørgsmål om sort humor

Vi modtager flere og flere spørgsmål om forskellige typer af jokes her på siden, og nogle af de spørgsmål vi ofte modtager er omkring sort humor. Her har vi prøvet at samle nogle af de spørgsmål, der ofte bliver stillet om netop denne sorte form for humor.

Skal sorte jokes være stødende?

Som man kan se i listen herover, hvis man har siddet og taget et godt kig på nogle af de mange eksempler på sort humor der findes, så vil man hurtigt kunne se, at de ofte stødende i deres retorik og måde at præsentere en punchline, der til sidst leveres med et budskab, der for mange grupper af befolkningen kan virke stødende. Først og fremmest er det vigtigt endnu engang at understrege at dette kun er ment i sjov, og den form for humor som vores læsere bliver præsenteret for her på siden er kun ment i spøg og man skal derfor ikke tage noget af dette seriøst, men derimod tage det hele med et gran salt. Men tilbage til kernen af selve spørgsmålet, for som det måske er gået op for mange, så vil man bide mærke i at mange af disse eksempler herover byder på humor, der gør grin med eller på en anden måde latterliggøre forskellige grupper – alt lige fra døde babyer, til blondiner til folk med forskellige hudfarver bliver der gjort grin med. Dette er ikke et krav at der skal være noget stødende i joken for at det er sort humor, men derimod er det som nævnt ovenfor ofte en god ide at inkludere noget totalt absurd for at det netop kan komme under kategorien.

Derfor giver det også mening at man finder så mange stødende eksempler på god gammel sort humor, da man ikke kan komme udenom at en af de nemmeste måder at virke langt ude på, er ved at tage et politisk ukorrekt synspunkt på tingene. Hvis du mangler flere eksempler på sort humor, så kan du se videoen herunder, der er fra serien Mr. Poxycat. Dette er en i øvrigt et meget godt eksempel på at sort humor ofte skiller folk ad i dem, der elsker det, og dem der hader det af hele deres hjerte.

Kan man skrive sin egen sort humor?

Det er sagtens muligt at prøve at skrive sort humor selv. Det eneste man har brug for er en sjov ide eller en skarp vinkel som på en eller anden måde kan blive vinklet og drejet i en retning, som læseren ikke lige ser komme. Ofte kan det være svært at give eksempler på, hvordan man selv bør skrive sort humor, men i de forsøg jeg har gjort, der har det været en hjælp at sætte sig ned med et stykke papir foran sig, og dernæst simplethen skrive alle de ideer ned, der er kommet til en. Med andre ord nytter det altså ikke noget hvis man blot sætter sig ned og så bare prøver at bryde hovedet, og simpelthen bare sætter sig ned for at vente på at en ide kommer. Dette kan for nogle mennesker måske være vejen frem, men så skal man altså også være født med et naturtalent for netop denne måde at forfatte humoristiske tekster på, og det er derfor med stor sandsynlighed at de fleste, der vil prøve at opfinde deres egen form for sort humor er bedre udrustet med en gang brainstorming på, hvad der evt. kunne laves sjov med.

Hvor stammer sort humor fra?

Meget af det sorte humor, du finder her på siden er der ikke nogen der kender ophavsmændene eller kvinderne bag. Det er sort humor, der gennem tiderne er blevet fortalt videre fra venner eller familie ved festlige lejligheder og dernæst er blevet inkluderet i diverse bøger om netop dette emne. Det er derfor meget svært at pin pointe hvor hver enkelt sort humor joke er fra, og det kan derfor være meget svært at finde frem til lige netop den person, der har skrevet eller opfundet en bestemt af de eksempler, der kan læses herover.

Det som dog kan siges med sikkerhed er, at mange af disse ofte er blevet til over en længere periode. Det er ofte set af jokes og dets lige er blevet udviklet af en person, mens den er blevet genfortalt gennem flere omgange og lige pludselig har fået flere nuancer eller er blevet forbedret, så den rent faktisk er blevet sjovere. Noget andet der også er sikkert og vist er, at danskere er blandt nogle af de folkefærd over hele verden som er bedst til at opfinde og fortælle vittigheder til hinanden. Dette har flere tests vist, og bl.a. kan man fx se på Google at søgninger på sort humor, grove jokes og lignende ofte ligger i et langt højere antal i forhold til vores befolkning i forhold til andre lande. Dette kan ofte hænge sammen med vores betegnelse på hygge og livsnydelse til diverse festlige lejligheder hvor det ofte er set at man deler jokes ud og eksempler på sort humor ud til venner og ens nærmeste bekendte.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: