Kort

Studenterkort tekst

Sig tillykke til studenten – gode råd til at skrive et godt kort med sød og sjov tekst

Det er en stor ting for de unge mennesker at blive studenter. Deres tanker ligger nok i første omgang mest på, at de endelig har fået ferie, men den nyfundne frihed holder ved meget længere end det. Alle er i festhumør, og kender du en der er blevet student, bliver du sandsynligvis også inviteret med til studenterfesten. Traditionen tro tropper du op med en lille gave og et kort, men ud over tillykke, hvad kan du så skrive på kortet til en nygradueret student for at gøre det lidt mere personligt? Her kommer 3 råd til at skrive et godt kort.

1. Skriv lidt om, hvad de ligger bag sig i kortet til studenten

Næsten uanset hvilken vej den nybagte student vælger at gå, så ved vi at hans eller hendes liv kommer til at se helt anderledes ud end det før har gjort. Selv hvis han eller hun fortsætter som elev, bliver det på en ny og anderledes måde. Skoletiden er slut og huen på hovedet markerer et af de vigtigste milepunkter i studentens unge liv. Skriv et par ord om den flotte præstation. Det har helt sikkert været en lang og for mange også en hård kamp, så der er al mulig grund til at fortælle, hvor stolt du er.

Hvis du kender studenten godt, så ved du måske også, hvor deres kampe har ligget. Det kan have været et fag, der var virkelig svært for dem, eller en tid, der var fyldt med personlige udfordringer. Mind dem om, hvor stærke de har været, for den styrke skal de bruge igen senere i livet. Mind dem også om de gode ting de har fået, om specielle oplevelser de har delt med dig på den ene eller den anden måde. Vores tid som studerende er med til at forme os i fremtiden, og de gode minder derfra er ofte nogle vi holder fast i langt ind i voksenlivet.  

2. Skriv om, hvad der ligger foran studenten

Fremtiden ligger for den unge students fødder og alle muligheder er åbne. Det er et fantastisk sted at være i sit liv, selv om det kan virke lidt uoverskueligt og forvirrende, når man lige står i det. Det bliver hårdt, men der bliver også plads til mange nye oplevelser og eventyr og han eller hun kommer til at gå sin helt egen vej. Skriv et par ord om det studenten kan se frem til, hvad enten det er lige om hjørnet eller længere fremme i deres voksne liv.

Måske du kender til studentens drømme eller planer for fremtiden allerede. Ønsk dem al mulig held og lykke, så de ved at du støtter dem og hepper på dem. Det er svært at tage de helt store valg, og støtten fra venner og familie kan betyde meget mere, end vi tror. Hvis i har drømme eller planer om oplevelser sammen, så husk at fortæl dem, hvor meget du glæder dig, og ser frem til jeres fælles oplevelser i fremtiden. 

3. Lad festen komme til udtryk gennem studenterkort teksten

Frem for alt så husk, at det alt sammen skal være muntert og positivt. Ønsk studenten alt det bedste og slut af med et kæmpe stort tillykke! Kortet behøver ikke at være særlig lang, men jo mere personligt det er, jo større er sandsynligheden for at det bliver gemt og husket. Det er også helt i orden at finde et sjovt kort eller tilføje et sjovt citat, der passer til studenten. Det traditionelle kort med det danske flag er meget fint, men specielt mindeværdigt er det ikke. Se hellere om du kan finde noget lidt mere kreativt, sjovt eller unikt. 

Mange købte kort er der allerede skrevet på. Hvis du afleverer et kort, hvor du bare skal skrive navne på, så skriv i det mindste en lille personlig note et sted. Det kan være alt fra et stort tillykke på dagen til den vildeste kærlighedserklæring. Det er helt op til dig, men kuglepennen skal du altså have frem! Kortet afleverer du sammen med en gave, en fin blomst, eller en anden sjov, sød, eller personlig ting, der kan bringe dine ord sikkert frem på den store dag. 

Related Articles

Back to top button
Close
%d bloggers like this: