Gåder

Svære gåder

Er du typen, der list for nemt finder løsningen på gåder? Bare rolig, de her gåder er beregnet til den skarpe læser, der er på udkig efter nogle af de svære og udfordrende gåder, som virkelig sætter hjernen på overarbejde. Her skal du virkelig tænke kreativt og ud af boksen for at finde en løsning. Svaret forkommer aldrig let, men jeg garanterer at du får den bedste følelse i kroppen, når du løser en af de følgende gåder. Disse gåder er bl.a. indsendt fra læserne og derudover har jeg været på udkig i gamle bøger og lignende for at finde frem til toppen af de svære gåder. Sæt dig godt til rette og forbered dig på at skulle tænke godt og grundigt! Her kommer de svære gåder.

Find de svære gåder med svar her!

 • svære gåder med svarTvillingerne
  Der var engang to søstre. De var født på den helt samme dag, på det helt samme år af de helt samme forældre. Dog var disse søstre IKKE tvillinger. Hvordan dælen kan det lige gå til?
  Svar: Der var en tredje søster. De var altså ikke tvillinger, men derimod trillinger!
 • Hvilken måned har 28 dage?
  Svar: Det har de allesammen.
 • Svenskeren
  Det er et faktum at en mand, der er bosiddende i Sverige aldrig kan blive begravet her i Danmark. Hvordan kan det være?
  Svar: Man kan ikke begrave en levende person.
 • Har du hørt ordentligt efter i skolen?
  Hvad giver regnestykket 2 plus 2 gange 2?
  Svar: Det giver seks, da man altid skal starte med at gange.
 • Hvad bliver brudt, snart man ikke holder det?
  Svar: et løfte.
 • Fodre du mig, så lever jeg og gror mig stærkere. Giver du mig vand så dør jeg. Hvad er jeg?
  Svar: Ild
 • Den magiske paraply
  Ti personer var under en almindelig paraply. Paraplyen var slet ikke stor nok til at dække alle personerne. Dog blev ingen våde. Hvordan kan det være?
  Svar: Det regnede ikke
 • De tre børn
  Mogens far har tre børn. Den ene hedder Rib, den anden hedder Rub. Hvad hedder den tredje?
  Svar: Mogens.
 • Kapløbet
  Du er med i et kapløb. I starten går det ikke så godt for dig og du ryger ned på en sidste plads, men i sidste runde finder du alle dine kræfter og du ender faktisk med at overhale ham, der ligger på 2. pladsen. Hvilken placering har du nu?
  Svar: 2. pladsen.
 • Broder
  Jeg kan fortælle dig, at du er min bror. Men desværre er jeg ikke din bror. Hvem er jeg i så fald?
  Svar: Din søster
 • Hvad er det eneste organ, der har navngivet sig selv?
  Svar: Hjernen
 • Hvad kan du ikke sige, uden at det forsvinder?
  Svar: Stilhed
 • Hvorhenne kommer onsdag før tirsdag?
  Svar: I en ordbog.

 

Flere svære gåder med svar

 • find flere svære gåderDe fire fisk
  2 fædre og 2 sønner er på fisketur. Hver person fanger en fisk, det er 3 fisk i alt. Hvordan kan det gå til?
  Svar: Personerne på fisketur er en farfar, dennes søn (far), og faderens søn.
 • Den dømtes sidste chance
  En morder bliver dømt til døden. Det var lige godt satans, når den dømte lige at tænke, men dommeren giver ham dog en sidste chance. Han fortæller at morderen har en sidste mulighed for at overleve. Foran ham står tre døre: den ene dør leder til et rum fyldt med skudsalver, der skyder efter ham så snart han træder indenfor, den anden dør er fyldt med gas, der kvæler ham så snart han træder ind, og den sidste er fyldt med løver, som ikke har fået noget at spise i flere år! Hvilken dør skal den dømte vælge for at overleve?
  Svar: Han skal vælge døren med løverne. Hvis de ikke har spist i flere år er de døde for længst.
 • Hvem er jeg?
  Jeg er på den ene måde en elsket person, men jeg på den anden side også hadet af de fleste. Hvem er jeg?
  Svar: Skat
 • Grin
  Hvordan får man en fisk til at grine?
  Svar: Du putter den da bare i kildevand.
 • Buen
  Hvilken bue er umulig at bruge som våben?
  Svar: En regnbue
 • Gæt hvem jeg er
  Hvad er det, som man smider fra sig, når man ankommer og trækker til sig, når man tager afsted igen?
  Svar: Et anker
 • Hvilket hus kan man åbne, men ikke bo i?
  Svar: Et penalhus

 

Svære gåder er altid interessante!

Det var alle de svære gåder for nu. Svære gåder er altid interessante, da de i den grad får os til at tænke. Nogle af disse gåder er svære end andre, og jeg håber at det har lykkedes dig at løse et par af dem uden hjælp fra det rigtige svar. Uanset hvad, så er det vigtigste at du har haft sjov med dem og måske lært en eller to gåder, som du ikke kendte i forvejen.

Gem én eller to gåder til en ven

Hvis du gerne vil give andre personer samme følelse som du netop har siddet med, så gem en eller flere af disse gåder som du kan fortælle videre til dine venner eller familiemedlemmer. En gåde er altid sjov at fyre af på arbejdet, i skolen eller til familiefesten. Den giver altid tilhørende noget at tænke over, og jo svære gåden er, jo sjovere er det at se, hvordan de tilstedeværende prøver at bryde hjernen med at komme frem til en løsning. Mange af disse gåder herover er blandt de sværeste, men det gode ved dem er netop at de kan løses hvis man tænker sig godt om. En af mine personlige yndlingsgåder er den med tvillingerne, hvor man skal finde ud af, hvorledes det kan gå til at to piger der er født på præcis den samme dag, af præcis de samme forældre ikke er tvillinger. Her skal man tænke ud af boksen og prøve at komme frem til en løsning, som man i første omgang slet ikke tænker over.

Få overblik over alle de bedste gåder her.

Hvordan løser du de svære gåder uden hjælp?

Der er mange måder at løse disse gåder på. Der er dog en strukturet tilgang man kan vælge, hvis man vil give sig selv de bedste forudsætninger for at løse gåden. Det er en gammel metode, der kaldes tre-punkts reglen og den følger denne fremgang:

 1. Skriv alle kendte oplysninger ned. Dette punkt siger selv: skriv alle de kendte oplysninger ned på et papir, så det står skrevet foran dig sort på hvidt. Nogle af overstående gåder indeholder flere oplysninger, og det kan være svært at huske allesammen ved første gennemlæsning.
 2. Glem alle fordomme. Grunden til at mange af disse gåder kan være svære er, at de spiller på vores holdninger og tankegange indenfor et bestemt emne. Glem derfor alt hvad du ved, for det er først her, at du nemmere kan tænke i nye baner og derved måske finde frem til en løsning og et svar.
 3. Brug sproget på nye måder. Mange af disse gåder har en løsning, hvor man bliver nødt til at bruge det danske sprog på nye kreative måder for at finde frem til en løsning. Hvis det ikke er en logisk gåde du står overfor, så er dette måske den rette tilgang at vælge.

Hvis du vil prøve metoden kan du prøve at løse nogle af disse gåder:

Jeres tur: Indsend en svær gåde

Har du en svær gåde, som du ikke har fundet på listen her? Så vil jeg meget gerne høre fra dig, så jeg kan inkludere den i listen! Ambitionen er at få gjort denne sektion til den største kilde for gode og svære gåder på hele internettet. Det er en stor ambition og derfor vil jeg meget gerne høre fra dig, hvis du ligger inde med en svær gåde eller blot en gåde, der passer til en af de andre kategorier her på siden! Hvis vi hjælpes ad kan dette hurtigt blive den største samling af gode gåder på nettet!

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button
Close
%d bloggers like this: