Kort

Takkekort

Tekst til et sjovt og sødt takkekort

I Danmark har vi en særlig tradition med at sende takkekort til de familiemedlemmer og venner, der har deltaget i en stor begivenhed. Dette kunne være i forbindelse med barnedåb, konfirmation, bryllup, jubilæum eller andre begivenheder, hvor der holdes en stor fest og folk har en fantastisk aften. 

Denne tradition er dog desværre ved at blive en smule udfaset af alles brug af de sociale medier – det er langt nemmere at lave en fællesbesked på dét sociale medie som 90 % af gæsterne bruger og bare skrive den samme hilsen til alle. 

Dog er der noget hyggeligt i at sidde og lave sine takkekort selv, da det giver mulighed for at tænke mere over de gaver man har fået og derfor også skal tænke på sine gæster en sidste gang, når festen er forbi. Der findes mange steder, man kan købe færdige takkekort – men prøv disse tre tips til at lave dem selv. Med takkekort kan du udfolde dig kreativt og samtidig vise din taknemmelighed for deltagelsen og gaven du fik af hver enkelt gæst.

Tip 1: Lav dit eget post-takkekort

Der findes rigtig mange måder at lave personlige og gode takkekort på. Hvis du ønsker at minde samtlige dine gæster om en god aften på én gang og samtidig opfordre til, at de nye fælles- og venskaber der blev skabt på kryds og tværs mellem dine kolleger, venner og familie bliver fastholdt, kan du lave dit eget postkort og bruge det som takkekort. 

Det eneste, der kræves til denne type takkekort og hilsen er naturligvis, at du i festens første timer får stillet alle gæsterne op og får taget et godt fællesbillede. Dette vil både være en husker til dig selv som du kan sætte ind forrest i fotoalbummet eller komme i en ramme, men kan også være et godt minde for dine gæster. 

Det anbefales, at du til denne type takkekort får hjælp fra nogle, der ved hjælp af en drone kan få taget et super godt gruppebillede fra luften. På denne måde kan du tage højde for dine gæsters højdeforskelle og sørge for, at alle kommer med på billedet. Brug det som et postkort, og skriv din taknemmelige hilsen bag på – det er garanteret at næsten alle dine gæster vil hænge det på køleskabet eller opslagstavlen i deres hjem. 

Tip 2: Brug gavepapiret til individuelle takkekort

Når man inviterer gæster, er det normalt, at disse vil have gaver med til dig for at fejre dig ved din særlige begivenhed. Har du fået mange gaver, der var pakket ind i sirligt og fint gavepapir, kan du genbruge dette til at lave personlige og sjove takkekort. 

Det eneste du skal gøre, er naturligvis at sørge for at gemme lidt af hvert gavepapir og lægge det sammen med de gaver og kort du får fra de forskellige gæster. På denne måde, kan du nemt finde ud af, hvem der skal have hvilke takkekort efterfølgende. 

Du klipper simpelthen en lille firkant eller rektangel af hvert gavepapir, skriver din personlige takkehilsen bagpå og får det lamineret eller blot taper det på begge sider med gennemsigtig pakketape – på denne måde vil dine gæster kunne gemme det i lang tid uden at det går i stykker. 

Tip 3: Send et takkekort med en lille gave

Har man holdt store fester med over 50 gæster er denne løsning måske ikke den billigste, men den kan bringe et smil på alle dine gæsters læber når de åbner postkassen efter din fest. Ved at bruge færdige takkekort, kan du spare lidt på din egen tid og samtidig give en taknemmelig hilsen til de gæster, der mødte op til din fest. 

Gaverne du kan lægge ved takkekortet skal ikke være store og dyre, det kan være alt fra små plader eller æsker med chokolade til et blomsterhoved du har foreviget i enten beton eller hård gele. Er du kreativ af natur, kan du slå to fluer med ét smæk og udforme bordkortene som et takkekort. På denne måde kan du også spare dig en masse porto, ved at gæsterne selv tager deres takkekort med hjem fra festen når den slutter – efterfølgende kan du sende de resterende takkekort til dem, der glemte at få dem med hjem. 

 

Related Articles

Back to top button
Close
%d bloggers like this: